Vad är en Fire Cut?

En brand skära görs vissa neddragningar på toppen av en reglar används tillsammans med en murad vägg som en tegelsten eller stenmur. Denna nedskärning är ämnade att fungera som en säkerhetsåtgärd som kommer att minska risken för att muren kommer att kollapsa i händelse av att det finns en eld som brinner genom reglar. Om väggen inte kollapsa kommer den typ av brand skära uppmuntra den att kollapsa inåt, som kommer att skydda personer som kan vara utanför, till exempel brandmän och räddningsarbetare. Fire nedskärningar är ett bland många säkerhetsfunktioner inbyggda i utformningen av strukturer för att minska risken för att förlora livet i en brand.

bjälklag är övergripande stödjande balkar som används för att fördela vikten på en struktur till väggarna så att den kan distribueras ner till grunden. De kan hålla upp golv eller takbjälkar, beroende på var i en byggnad de finns, och de är oftast stora och klädd något redundant så att om en enda reglar misslyckas kan det nätverk av stödjande reglar fortfarande fungera. Som bjälklag misslyckas i en eld, lägg de betonar att de befintliga bjälklag och balkar som bränns genom kan lägga till stora horisontella tryck på väggarna de är knutna till.

Branden skära består av en diagonal skåra. Skåran är inte tillräckligt djup för att äventyra integritet reglar, men om det gemensamma bränner genom kommer det att låta reglar hänga nedåt, i stället för att höga nivåer av horisontella trycket på väggen. Även om det kan tyckas vara en dålig idé att ha en reglar vinkla ut från väggen, är branden skär faktiskt bra därför att det lindrar horisontell press, som orsakar murade väggar för att komprimera under en brand.

struktur branden cut är också utformad för att uppmuntra väggarna att kollapsa inåt, om de måste kollaps. Kollapsar kan hända som byggnaden blir destabiliseras av en intensiv, utbredd eller varm eld, och de utgör en risk för människor som arbetar utanför. Om väggar kollaps utåt, kan de kasta ut skräp som kan skada responderar på larm, och material som kan finnas på brand kan också vara fördelade runt platsen för kollaps, sätta närliggande byggnader i farozonen.

Brand nedskärningar måste noggrant utformade och placerade så att de är rätt storlek. En skicklig murare, entreprenör, eller ingenjör kan bekräfta att en sänkning är på rätt djup och läge.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.