Vad är en Fire Axe?

En brand Yxan är en typ av yxa som utformats speciellt för att användas av brandmän, och den innehåller flera funktioner som gör den idealisk till larmtjänster i allmänhet. Det främsta kännetecknet för en brand yxa är huvudet, som ett klassiskt yxa på ena sidan, och en spetsig hacka på den andra. Företag som specialiserar sig på att sälja varor till larmtjänster personal bära ofta eld yxor, och de kan även beställas direkt från tillverkare.

En typisk brand Yxan är monterad på en lång skaft som ofta har behandlats för att vara brand resistenta. Skaftet är fäst på huvudet speciellt ordentligt, så att huvudet inte flyger av vid olämpliga tidpunkter. Normalt är chef för yxan också målade i klara färger som gör det lätt att skilja under förhållanden med dålig sikt och plocka och huvudet kan vara målade i olika färger så att brandmännen kan vara säker på att de jobbar med rätt slut.

Det dubbla huvudet utformningen av en brand yxa gör brandmännen att göra ett verktyg i stället för två. Med hjälp av en brand yxa, kan de minska dörrar, snabbt bända bort klädsel och dörr sylt och spak bort material som sheetrock och panelade takplattor. Vissa brand axlar syftar också till att skära igenom elektriska ledningar eller att stänga av gasen, även om dessa funktioner, kan driva upp kostnaderna för yxa. Brand axlar kan också användas för att snabbt få tillgång till fordon och utföra andra uppgifter som en brandman kan behöva göra. Utformningen av yxan är avsett att främja en säker, snabb och effektiv FRIGÖRANDE av människor och varor från bränder.

Några byggnadsarbetare, särskilt inom rivning, även använda eld axlar. Den robusta konstruktionen av en brand yxa gör det bekvämt för en rad olika användningsområden, och en del människor uppskattar också det bolag garantier som ofta tillbaka eld axlar. Dessa axlar är även avsedda att vara mycket låg vikt vilket gör dem mindre av en stam att använda, och de oftast kommer med hölster avsedd att klippas på bälten, komplett med robust material som täcker bladet yxa och plocka för att förhindra skador.

Som med alla slags blad verktyg, en brand yxa kan potentiellt vara farlig om den inte hanteras korrekt. Brandmän receive typiskt utbildning i användningen av en yxa innan de börjar sina jobb, och they förväntas se till att deras utrustning är i good working så så att den är klar för användning i en nödsituation. Vid en brand yxa, en inspektion vanligtvis kontroller för att säkerställa att huvudet är säkert, och att klingan är fortfarande skarp.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.