Vad är en Denier?

I en värld av textilier, förståelse denier av någon typ av fiber är avgörande för ett korrekt tillverkning av ett antal produkter. Här är några fakta om denier, inklusive ett fungerande definition och några exempel på hur förståelse och kontrollera denier göra en skillnad i de produkter som används.

Denier är ett mått som används för att identifiera fiber tjocklek enskilda trådar eller trådar som används vid skapandet av tyg, material mattor draperi, och liknande produkter. Ursprungligen var begreppet denier huvudsak tillämpats på naturfibrer, såsom siden och bomull. Med tiden kom enheten för tjocklek för syntetiska fibrer som rayon och nylon också identifieras som denier.

Förutom att vara ett mått på tjockleken på de enskilda fibrerna av garn eller tråd, denier fungerar även som en viktenhet. Standarden för beräkning av vikt är att väga nio tusen meter av det material som kommer att användas för att skapa en produkt. Denna vikt per nio tusen meter är registrerat i gram. Ju högre antalet gram per nio tusen meter tyg, desto högre denier räknas.

Denier används för att kunna ta reda på fiber hållbarheten av ett visst material. Denna process för att mäta fibrer är viktigt för att säkerställa att materialet är rätt styrka och textur som skall användas i skapandet av en viss produkt. Exempelvis material som anses lämplig för användning vid tillverkning av mattor skulle ha en hög denier räkna. Material som skall användas i skapandet av draperier eller skalet av en jacka skulle ha en lägre denier räkna. I huvudsak, desto lägre denier räkna, desto mer av ett rent utseende den färdiga produkten kommer att äga.

Övervakning denier räkna hjälper tillverkare att vara säker på att de råvaror som används för att producera varor kommer att vara robust nog för att uppfylla de kvalitetsnormer som fastställts av företaget i fråga. Till exempel skulle ett företag som tillverkar mattor gjorda av syntetiska fibrer olefiniska kräva en särskild denier för all garn köpt för att tillverka mattor. Allt med en lägre denier räkna skulle ge en sämre kvalitet som inte skulle hålla sig väl till den dagliga slitage och måste bytas ut i en mycket kort tid.

På samma sätt, ett företag som tillverkar halsdukar skulle också räkna med fibrerna som skall användas för att göra sin produkt för att ha låg denier räkna, se till att den färdiga produkten skulle vara ren och mjuk . En denier räkna som var för hög skulle ge tjockare material och en konsistens som inte skulle vara klart olämpligt för ett tillbehör som förväntas vara mjuk och silkeslen.

Denier räknas bidra till att tyget är testad i rätt proportioner för den typ av material som ska produceras med den råa fiber. Under årens lopp har metoderna för att adekvat mäta denier har blivit mer komplexa, vilket har lett till skapandet av ett större antal användningsområden för tyg som någonsin i vår historia. Oavsett om syntetiska, naturliga, eller en kombination av båda, denier räknas bidra till att säkerställa alla ut textilier produceras effektivt och med lämplig vikt och hållbarhet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.