Vad är en Cistern?

En cistern är ett stort fartyg som används för att hålla en reserv av vatten. Cisterner kan vara antingen över eller under marken, och de finns i en mängd storlekar och former, med varierande funktioner. Många människor i torra eller landsbygden har cisterner att backa upp sina regelbundna vattenförsörjning, och i vissa fall är en cistern som används som den främsta källan till vatten för ett hushåll. Flera företag säljer färdiga cisterner för människor som vill installera dem, och andra kommer anpassade bygga en cistern till exakta specifikationer.

Människor har lagra vatten i cisterner i tusentals år. Många tidiga kulturer insett värdet av att spara regnvatten, snarare än låter det gå ut, och de byggde stora burkar och senare stora containrar för lagring av regnvatten. Vissa cisterner kan också fyllas från källor och floder. Cisternen kan användas för att komplettera vatten under den torra årstiden, och till vatten trädgårdar.

I många delar av världen, kan du fortfarande se tyngdkraftssystemet cisterner. Dessa cisterner samla regnvatten med öppna toppar eller system rännstenen, och de är monterade på plattformar eller torn som höja dem ovanför ett hem eller trädgård. Dragningskraft allvar suger vatten till bevattning eller hemma avlopp, vilket gör att cisternen att leverera vatten utan att använda makt. En av tyngdkraften cistern taxa kan styras med ventiler, eller ökas med hjälp av en pump.

När en cistern används för att lagra vatten för hushållsbruk, kan det ha filter installeras för att rena vattnet innan den når hem. Annars kan folk behöva koka vattnet eller använda vätskedrivande behandling för att göra det drickbart. När det används för bevattning, filter är normalt inte ingår, eftersom växterna inte är lika sårbara för alger och andra vatten föroreningar.

Ett under mark Cisternen kan vara ganska stort, och tenderar att vara effektivare än en ovan jord cistern, eftersom den inte förlorar vatten genom avdunstning som jorden isolerar den. Att införa ett system allvar fodret under marken cistern är det en utmaning, och många människor måste installera pumpar för att få vatten ur en under jord cistern, i regioner utan el, kan folk använda hinkar för att dra vatten upp ur cisternen. I båda fallen, den klassiska formen för en cistern är rund eller rektangulär, även om andra former kan göras för att överensstämma med ovanliga platser. Cisternen har vanligtvis ett lock eller täcka hålla djur, växter och insekter borta från vattnet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.