Vad är en Bevel?

En kant är helt enkelt en vinkel från mötet mellan två ytor. Per definition kan en avfasning inte ske på en 90 graders vinkel, även om alla andra vinklar är helt acceptabel. Termen används flitigt i alla typer av industrier för att beskriva allt från en inställning för smycken till bladet av en kniv, den mening som avses vanligen tydligt av sammanhanget. Chansen finns att du antagligen har ett exempel på en avfasning i din närhet, särskilt om du är i ett läge med en dekorativ trim, smycken, eller knivar.

Ursprunget till "avfasning" verkar ligga i Gamla franska baivel , som härrör från Bayer , "att gäspa," en hänvisning till den allmänt vidvinkel för en avfasning. Människor har använt ordet som ett verb sedan omkring 1600-talet, då avfasade kanter var en slump mycket populära i arkitektur.

Vanligen skall "fasning" används för att beskriva ett vinklat snitt. I träbearbetning, till exempel, finns många möbler avfasade för att skapa mjuka kanter, och för att underlätta övergången från en yta till en annan. En fasad kant som förbinder två ytor är känd som en avfasning, avfasningar ofta används för att skapa broar i prydnads klädsel eller på ben av möbler. Kanter används också i smycken skärande att få fram den briljans av en sten, diamanter kan ha flera kanter, till exempel, och skapar ett kraftigt brytningsfel yta som gör att stenen att gnistra.

I arkitektur och design, en kant regel eller glidande kant är ett verktyg som används för att mäta och rita vinklar. Verktyget består av två armar monterade på ett gångjärn med en inbyggd gradskiva som visar graden av en vinkel. Genom att använda en avfasning regel kan någon se till att en vinkel på rätt sätt mäts och beskrivs, vilket kan vara avgörande när du gör arkitektoniska ritningar. Sliding kanter används också ibland av konstnärer och designers som vill skapa exakta vinklar i sitt arbete.

I samtal med människor i vissa yrken kan du höra kanter med sneda vinklar kallad avfasningar, som i "avfasning" för strikeplate av ett lås, som klassiskt är fasade så att låset glider in och ut utan problem. Byggnadsarbetare kan också tala om avfasning i kanten av något när de talar om att minska en vinkel, vilket kan vara fallet vid trimning ett räcke för att skapa en slät kant, så att människor inte skadar sig på vassa punkt i en 90 graders vinkel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.