Vad är en Ballcock?

En ballcock är en anordning som är utformad så att fyllning av vatten tankar utan översvämningen. Du kan också höra ballcocks kallade balltaps eller fylla ventiler, och det mest kända exemplet på en ballcock är den församling som används i de flesta moderna toaletter. Uppfinningen av ballcock är allmänt krediteras Thomas crapper, en uppfinnare som utvecklat en rad olika toalett-relaterade enheter att se till att toaletterna skulle spola smidigt och tillförlitligt.

Det finns flera delar till en ballcock församling, för ett visuellt stöd kan du öppna din toalett för att se olika delar av en ballcock beskrivs i denna artikel. Den "boll" i ballcock är en flytande kula som bifogas en spak. Spaken i sin tur är ansluten till en ventil som ansluts till inflöde av vatten. I en toalett är ballcock ansluten till ett långt rör som kallas fylla ventil, som fyller den tank på toaletten efter toalettbesök har spolas.

När en toalett spolas, ett stängnät på bas av tanken öppnas, där vatten strömmar i toalettstolen. När vattnet i tanken sjunker, stiger bollen bifogas ballcock församling, utlöser spaken och öppna vatten inflödet att låta vatten rinna ner i tanken. Efter att spola cykel är komplett, droppar stängnätets ner, vilket skapar en tätning, och tanken börjar att fylla. Eftersom tanken fyller stiger bollen med vattennivån, och när den når en viss höjd, utför den spaken igen, vrida vattenflödet av.

En dåligt fungerande ballcock församling kan orsaka en toalett till spill eller läckage. Mest klassiskt, kommer en tunn ström av vattenflödet kontinuerligt i skålen, slöseri med en stor mängd vatten tills ballcock är fast. De flesta järnaffärer säljer ballcock aggregat som kan användas för att ersätta dåligt fungerande utrustning, och dessa anordningar är tillverkade av en mängd olika material, bland annat plast och metall. Som en allmän regel, metall ballcock församlingar är mer robusta, men de är också föremål riskerar att skada.

Eftersom en ballcock församling används för att reglera flödet av vatten i en toalett, är det möjligt att göra en toalett effektivare genom att justera flottören. Typiskt en liten skruv används för att justera den punkt där flödet av vatten kommer att stängas av, människor som vill bevara vatten kan skapa ett lägre börvärde för en fylld toalett tank, vilket minskar den mängd vatten som används för att spola toaletten . Omvänt, en toalett som inte producerar tillräckligt med vatten vid varje spolning kan behöva en mindre justering ballcock att höja fylla nivå.

Förutom att användas i toaletter, är ballcocks också används i automatiska waterers för djur, bland många andra saker.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.