Vad är en Anvil?

ett städ är ett massivt block av stål, smide, eller annan liknande stark metall. Städet har använts av människor i århundraden, med grundläggande städ används för att arbeta metaller i början av bronsåldern. Städet används i en mängd olika metallbearbetning situationer, från jewelsmithing till skoning hästar, och de flesta metallarbetare har åtminstone ett städ i deras verktyg samling. Städet är en hörnsten för metallbearbetning, vilket gör att metallen snabbt skall utarbetas varm eller kall mot en stark och motståndskraftig yta.

Vanligtvis en städ har en lång utskjutande horn och en plan yta kallas en häl, även om vissa städ har ett horn och en oregelbundet formad häl. Hornet används i viss detalj arbeta och forma metall i böjda former. Vissa städ har även hål i vilka olika verktyg kan införas, liksom en pad att spänna metall på medan den mejslade. Den övre delen av städet är oftast platt, även om vissa böjda städ används för specialiserade tillämpningar.

Den grundläggande formen av städet har inte förändrats på tusentals år, eftersom det är en mycket funktionell, stark och flexibel form. Metall kan lätt bildas på ett städ, och det är en relativt portabel arbetsyta, beroende på storleken på städet. Städ kan variera i storlek från mycket små, ömtåliga modeller för jewelsmithing till stora städ som kan väga hundratals pounds, används i större skala ironworking projekt.

hovslagare, som sko hästar, brukar ha en liten bärbar städet och smedja för att utföra sitt arbete med så att de kan forma skor till särskild form av hästens fot. Jewelsmiths har ofta ett sortiment av städ i olika ytbehandlingar, så att de kan använda rätt verktyg för rätt jobb. Detta var speciellt för mjuka metaller som guld som kan skadas vid metallbearbetning processen. Iron anställda arbetar med mycket större och robust städ som kan ta tunga hammarslag.

När du arbetar med kall metall, är städet som används för att spänna den metall, som också kan vara fastsatta. Metallen kan hamras för effekt eller formad efter behov, beroende på tjocklek. I andra fall kommer att metallen måste värmas för att brukas, och hanteras med tång och handskar för att undvika svåra brännskador. När metallen har nått en fungerande temperatur är det överförs till städet för att forma.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.