Vad är armeringsjärn?

När hälla betong måste man ta hänsyn till flera faktorer som påverkar styrkan i den slutliga härdade platta. Variationer i temperatur, grundvatten, och luftkvaliteten kan påverka den totala styrkan i hälls betong, och så ingenjörer som behövs för att hitta sätt att säkerställa kvaliteten på den färdiga produkten. Idag kallas metallstänger armeringsjärn ingår i strömmade konkret för att hjälpa belastningen fördelas och förstärka den härdade betongen. Den armeringsjärn vanligen tillverkade av kolstål och är gjuten med vallar för bättre efterlevnad av betong, och när den placeras i hälls betong, stärker det den färdiga strukturen.

Betong är ett relativt stark ämne när den ställer, men det har låg draghållfasthet och därför inte ansluta sig till sig bra under expansion och kontraktion på grund av förändringar i väder-och markförhållanden. Därför är armeringsjärn placeras i betong för att kompensera för de konkreta låga draghållfasthet. Den håller betong från avskiljning, som kan orsaka sprickor och andra svagheter i strukturen. Armeringsjärn är effektiva för att behålla strukturen tillsammans eftersom stål och betong expandera och kontraktet i nästan samma takt, vilket innebär att två är mindre benägna att separera från varandra.

armeringsjärn stavar i flera olika längder och tjocklekar för att tillgodose olika typer och storlekar av arbetstillfällen. De kan knytas samman till ett galler eller en bur, vilket är särskilt användbart för större projekt, och de kan också användas i andra murverk applikationer. Tegel och murbruk strukturer är ibland förstärkta med armeringsjärn, och kallas därför förstärkt murverk. De flesta bärande konstruktioner i dag att anställa användning av betong kommer att innehålla armeringsjärn förstärkning, säkerställa styrka och livslängd.

Eftersom armeringsjärn är känsliga för rost-som kan orsaka expansion och i sin tur-sprickor ska den vara installerad på rätt djup. Om det är för nära ytan av betong, kan vatten kunna nå det, vilket orsakar korrosion och rost. Det konkreta sig är vanligtvis tillräcklig för att hålla fukt från att nå armeringsjärn, men i vissa situationer-t. ex. platser nära saltvatten eller på broar-det är nödvändigt att använda polymerer belagda armeringsjärn som står emot rost. Denna typ av armeringsjärn är dyrare än vanligt stål armeringsjärn, men i det långa loppet kan spara byggmästare reparations-och återuppbyggnad.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.