Vad är Zebrawood?

omväxlande ljusa och mörka ränder zebrawood gör sitt namn verkar ganska lämpligt. Även om det finns många träd som kan tillverka produkter som marknadsförs som zebrawood är de autentiska produkter i allmänhet som de som kommer från träd i Microberlinia familjen. Dessa hittades nära stränderna i de afrikanska länderna i Gabon och Kamerun. Detta virke kan också kallas Zebrano, afrikansk zebrawood och Zingana.

Zebrawood kommer från träd som kan bli upp till 150 meter hög (45. 7 m) med stammar som kan vara 4 till 5 fot (1,2 till 1,5 m) i diameter. De har ofta tjocka bark och producera tungt, hårt trä med en kurs konsistens. Dessa träd är resistenta mot termiter och många andra arter av insekter.

De mörka ränderna kan variera från nyanser av brunt till svart. De ljusare ränder regel om från grädde till mjuk gula. Ränderna kan vara relativt konsekvent i vissa bitar, men detta kan inte alltid vara fallet. Vissa zebrawood har mycket varierande ränder med några av de linjer som är mycket tjockare än andra.

Zebrawood anses ett exotiskt trä. Det anses också vara en utrotningshotad art. Virket används till stor del i dekorativa syften som möbler trim-och väggpanel. Det används också för specialvaror såsom hand gevär, gitarrer, och pennor. Leveranser kan vara tillgängliga för användning i större projekt, men får priset restriktiva i detta avseende.

träindustriarbetarefederationen ofta tycker att det är lättare att kapa ved än vad det är att arbeta med det efteråt. Det finns flera orsaker till att zebrawood betraktas allmänt inte det lättaste virke att arbeta med. Även om det är stabil och hård, tenderar att ha omväxlande hårda och mjuka texturer. Det kommer att riva om en woodworker försöker plan det. Efterbehandling kan också vara mycket svårt.

När detta trä skärs ger det en doft som också får lämna sina djur namn vara lämpliga. För vissa människor lukten är övermäktigt, men den lukt generellt bleknar när träet har torkat. Zebrawood kan också producera allergiska reaktioner hos vissa personer. Exponering kan leda till varierande grad av irritation på hud och ögon.

Veden kan normalt limmas utan många problem. Många som har erfarenhet av trä påståendet att bäst resultat kan förväntas om handverktyg används. Det är också medveten om att ett bälte slipmaskin användas för att ge bästa finish.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.