Vad är WD-40?

WD-40 ® skapades 1953 av tre tekniker på Rocket Chemical Company i San Diego. De arbetade med ett sätt att skydda missiler delar genom att skapa en rostskyddsolja lösningsmedel och de-smöraren. Den "WD" i produktnamnet indikerar att det är ett deplacement förening. De "40" har valts för att ange att den framgångsrika formel för produkten hittades efter 39 misslyckades försöken.

År 1958 insåg Rocket Chemical Company som säljer WD-40 ® för allmänheten som ett smörjmedel spray skulle kunna vara en mycket lönsam strävan. Idag är WD-40 ® allmänt tillgänglig i hårdvara och lågprisbutiker. Det finns fem leveranssystem för produkten: WD-40 ® aerosol är den traditionella leveransen format, WD-40 ® Smart Straw är ett kan med en permanent fastsatt halm, WD-40 ® No-Mess Pen kan du använda produkten medan på flykt, är WD-40 ® bulk /icke-aerosol erbjuds i gallon och 55-liters behållare för stora jobb, och WD-40 ® Big Blast ger en bredare sprutbild och större kan storlek.

Även om WD-40 ® har en mycket karaktäristisk lukt, finns det ingenting farligt i produkten. Den lukt är helt enkelt ett resultat av en doft läggas under tillverkningsprocessen. Den primära ingredienserna i produkten är sprit, gasol, och mineralolja. Den exakta formeln för WD-40 ® är ett starkt bevakad företagshemlighet, dock.

För bilreparationer, har WD-40 ® många användningsområden. Den kan driva fukt ur hög-och lågspänning elektriska komponenter i en motor och lossa muttrar och skruvar. Om du försöker hålla din bil i toppskick, är WD-40 ® också bra för att återställa och rengöring stoppade läder instrumentbrädor i fordon.

i ditt hem, kan WD-40 ® Fix bullriga dörrens gångjärn, hålla sax fungerar tillräckligt smidigt lossa fastrostade skruvar, sluta elektriska fläktar från gnisslande, och smörj spår i ditt fönster för att göra dem lättare att öppna. Många också rapportera att besprutning WD-40 ® på handverktyg är ett bra sätt att förebygga rostskador.

Även om det verkar svårt att tro, WD-40 ® är också ett bra hushåll rengöringsmedel . Det är bra för att ta bort läppstift eller tomat fläckar från din tvätt. Du kan använda den för att ta bort envisa rester tejp, rena stänkte fett bort din spis, hålla glas duschdörrar fria från vatten fläckar, rena rostfritt handfat stål och repor kamouflage i keramik eller marmorgolv. WD-40 ® kommer även att ta oljefläckar bort betong uppfarter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.