Vad är Upcycling?

Upcycling är en process där engångsartiklar eller kasserade artiklar är repurposed att göra dem värdefulla, nyttiga, eller bara estetiskt tilltalande. Upcycling är utformad för att fungera i opposition till konsumentkultur och uppmuntra folk att tänka på nya och innovativa sätt att använda saker, istället för att helt enkelt köpa nya konsumtionsvaror. Det gynnar även miljön genom att främja återanvändning över kassering så är möjligt.

Eftersom de flesta fattiga människor vet har upcycling utövats i århundraden, och fabriker har länge använt innovativa upcycling teknik för att säkerställa att inget de hanterar går till avfall. Till exempel spannmål processorer bränna ofta avfall som skal och stjälkar att driva sina anläggningar, och därmed eliminera avfall och göra sin verksamhet mer effektivt. Begreppet upcycling för att genomsnittskonsumenten blev populär i en 2002 bok, vagga till vagga , som syftar till att få folk att tänka över hur de använder och relatera till saker.

Det finns alla möjliga exempel på upcycling, allt från att bygga hus av helt och hållet kasseras material för att omvandla plastpåsar till garn för stickning. Alla kan upcycle, som är en del av överklagandet, och människor kan delta oavsett på vilken nivå de känner sig bekväma med, från djupdykning genom dumpsters rädda nyttiga saker att återanvända förpackningar i stället kasta dem eller kasta dem.

Enligt upcycling filosofi, har allt en potentiell nytta eller värde, även om det kan ta lite kreativt tänkande lista ut vad som används. Genom upcycling, människor skapar minimala mängder sopor, och de minska sin miljöpåverkan genom att konsumera mindre och därmed sätta mindre press på tillverkare och producenter.

I vissa fall, hela samhällen av upcyclers uppstår, med människor handel expertis, varor och material. Till exempel kan en Knitter göra väskor, bathmats och annat material från saker som strimlas plastpåsar, lakan och trasor och handel dessa objekt för användbara saker som bokhyllor byggs från frukt lådor, eller smycken tillverkade av kasserade flaskor.

Upcycling är i huvudsak "återanvändning" i "minska, återanvända, återvinna. " Många tycker att när de väl börjar upcycling är det svårt att sluta, och nya idéer för upcycling ständigt kommer att tänka på. I stora grupper, upcycling centra och tjänster handel har uppstått, tillåter människor att expandera upcycling utanför hemmet, göra det till en livskraftig sätt att göra affärer vid sidan av en personlig filosofi.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.