Vad är Tung Oil?

Tungolja är en typ av trä avslutande produkt som härrör från pressade muttern av Tung trädet. Tungolja är torkande olja som liknar linfrö, tistel, vallmo och sojaolja. Torkning oljor är perfekta för träföremål, eftersom oljan torkar till en klar film när den har tagit kontakt med luften. Ren tungolja olja och tung finish olja är två skilda produkter som inte skall förväxlas med varandra.

Ren Tungolja kom till västvärlden från Kina omkring år 1900. Denna olja i ren form skapar en solid hög-resistent finish när det har tillämpats på ett träföremål. Även ren olja kommer att mörkna något med åldern, inte mörknar lika mycket som andra oljor. Ren olja är populärt i Kina, och den har använts i Kina i tusentals år för att avsluta ett antal träföremål. Ren olja kan även tillämpas på sjövärdiga fartyg för att effektivt täta yttre trä.

Däremot har en olja avsluta mycket litet att göra med ren olja. Tungolja finish är en populär term, även om det inte nödvändigtvis rör Tungolja alls. Eftersom olja tillverkare ursprungligen förvirrad av denna oljans ursprung, började de använda ordet Tung löst. Många tillverkare använder fortfarande denna term för att beskriva det våta utseendet på en yta. Ofta innehåller Tungolja finish inte något belopp av olja från Tung trädet. Olja finish används ofta om gitarrer, träslöjd, ramar, köksattiraljer och till och med vissa former av murverk.

Eftersom denna typ av olja kommer från en mutter, är det viktigt att påpeka att vissa personer kan vara allergiska mot det. Denna olja används ofta om trä skålar, skedar, skärbrädor och andra kostrelaterade föremål, som kan utgöra ett allvarligt hot mot dessa människor med mutter allergier.

Dessutom kan vissa avtalsparter använda olja från Tung trädet för att hjälpa marmor och granit diskar kök glans. Som med alla trä skål eller sked, tillsättning av denna olja till en köksbänk topp kunde gnista mutter allergier. Därför är det viktigt att relatera eventuella allergier till entreprenörer innan du påbörjar hem renoveringar.

Tillämpa olja från Tung trädet till föremål kan vara svårt. Denna typ av olja skall slipas efter varje program och varje program tar ca sju timmar att torka. Ändå visar denna olja är extremt populär bland hantverkare runt om i världen för sin glans, hållbarhet, och kvaliteter absorption.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.