Vad är Träfiberskiva?

Fiberskivor är en sammansatt trä som säljs i stora, tunna blad. Det anses vara en typ av träfiberskivor, vilket betyder att det inte är sant timmer och har ingen spannmål mönster. Det liknar andra sammansatta träprodukter som plywood och spånskiva, men ger en högre densitet och hållfasthet, tillsammans med många andra fördelar.

Detta material är tillverkad av en mängd olika träprodukter och återvunnet material. Det är allmänt tillverkas av barrträd som tall, men kan också inbegripa trä klipp, sågspån, kartong och papper. Dessa material är fragmenterat eller kluvet att bilda små och användbara bitar placeras sedan i en apparat som kallas en Defibrator. Den Defibrator ger en hög värme och tryck för att stänga av trä klipp till fina fibrer. Fibrerna är sedan blandas med vax och harts och pressas till skivor att göra träfiberskivor.

Träfiberskiva används ofta för att göra möbler och skåp. Det är ett utmärkt material för fanering, men har också en slät yta som håller färgen bra. Vissa husägare kan använda papp paneler i hemmet i stället för gips, eller i något annat program som kräver en hårdpapp träprodukt. Detta material rekommenderas inte för användning i yttre tillämpningar, eftersom det är känsligt för fukt och luftfuktighet.

Byggvaror hittar flera olika varianter att välja mellan. Denna produkt finns i låg, medium eller hög densitet sorter, men medel-densitet fiberskivor (MDF) är den mest använda. Med låg densitet papp (LDF) används i applikationer där vikten är en sak, medan hög densitet versioner erbjuda bättre styrka och hållbarhet. Vissa enheter kan vara grön, vilket visar att de har behandlats för att motstå fukt och mögel. Andra är röda eller rosa, vilket innebär att de är konstruerade för att motstå brand och höga temperaturer.

Den främsta fördelen med denna produkt är dess smidigt och konsekvent finish. Till skillnad från plywood, har papp inte en synlig struktur som kan visa genom färg. Det är också flexibel, så att den kan böjas för att skapa kurvor och andra unika former och föremål. Eftersom den är gjord av trä klipp och återvunnet material, papp också anses vara ett grönt eller miljövänliga material.

Träfiberskiva har också ett antal potentiella nackdelar som bör beaktas. Det är mycket tätare och tyngre än andra sammansatta blad timmer, som skulle kunna utgöra ett problem när det gäller vikt. Det är också mycket mottagliga för vatten och fukt, vilket kan orsaka att svälla eller varp. Vissa fiberskivor är skarvas med hartser som innehåller urea-Formaldehyd (UFS). Dessa UF gaser läcka ut i luften över tid och kan orsaka dålig luftkvalitet i hemmet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.