Vad är Tanbark?

Tanbark är en naturlig träprodukt bildades från yttre lager tanbark ek, en nära släkting till den populära lövträ arter kallas äkta ek. Den tanbark ek är uppskattad främst för sitt överflöd av tanniner, organiska kemikalier som används under hudar och läder garvningsprocessen. De tanniner som finns i tanbark ek s yttre lagren är mekaniskt bort och lämnar efter sig en torr ved lämplig för mulching. Under senare år har dock garveriindustrin ersätts till stor del naturliga tanbark ek tanniner med syntetiska.

Detta har inte minskat i popularitet tillbringade tanbark som ett vägvinnande på platser som cirkus arenor, spår häst och lekplatser. Tanbark ofta placeras runt lekredskap för att dämpning och i alla väder underhåll. För cirkusar och andra offentliga arenor ger tanbark en billig golvbeläggning perfekt för att ge dragkraft för besökare och stötdämpning för utövande konstnärer och djur.

Användning av tanbark på lekplatser har rekommenderats av experter från industrin i flera år, men senare studier har antytt att andra material såsom strimlad återvunnet gummi kan vara lika effektivt. Det viktigaste är inte den naturliga stötdämpning kvaliteter tanbark sig, utan snarare svårigheten att upprätthålla minimala djup nivåer för maximalt skydd. Rätt nivå på tanbark ofta placeras runt nya lekredskap, men till slut tanbark blir komprimeras eller spridda. Endast regelbunden påfyllning av tanbark kan garantera att lekplatsen uppfyller branschens säkerhetskrav.

En annan viktig fråga med hjälp av tanbark är risken för insektsangrepp eller andra föroreningar. Trä produkter gör attraktiva mål för termiter, till exempel, bör så rutinmässigt byte av tanbark vara en norm för arbetstagare lekplats underhåll. De tanbark som används på lekplatser skall inte vara kraftigt behandlas med kemikalier som arsenik, även tester kan vara nödvändiga för att avgöra om några skadliga kemikalier har lakas ner i marken från behandlade tanbark.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.