Vad är Stucco?

Stucco är en typ av efterbehandling gips som ofta används på utsidan av byggnader och har använts i byggandet i århundraden i olika former. Även om det kan även användas inomhus, speciellt utformad interiör plåster har ersatt stuckatur för användning inomhus i de flesta regioner. I forna tider skulle interiör stuckatur göras genom att blanda marmor damm, kalk och vatten för att skapa en slät puts som kan formas till att utarbeta scener och målade. Spanska, grekiska, och Mission stil arkitekturen all framträdande plats stuck, som bidrar till att reflektera värme och hålla hem sval.

En mängd olika material kan användas för att göra stuckatur. Traditionell stuckatur använder kalk, ett material som bakning kalksten i ugnar så att det calcifies, tillsammans med med sand och vatten. Dessa element blandas till en pasta som kan troweled på en yta eller gjutna, som brukade vara gemensamma med interiör stuckatur. Stuckatur gjort på detta sätt är hållbar, stark och tung. Eftersom kalk är något löslig, sprickor i puts fixar sig, eftersom kalk kommer att droppa för att fylla dem om fuktad. Oftare idag använder stuckatur finmalen Portland Cement, sand och vatten, vilket resulterar i en mindre varaktig form av puts som lätt sprickor.

Stucco kan tillämpas på en ram som hönsnät eller trä, eller det kan vara putsade över tegel och murverk, så länge de är ruggas upp innan handen. Klassiskt, är stuck vit, vilket kan ses i spanska och grekiska arkitektur. Det kan också färgas med tillsats av pigment, vilket var fallet på ranch hus i USA under 1960 och 1970. När de en gång kan stuckatur skrapas slät eller strukturerad med ett verktyg eller införandet av klippor eller vegetabiliskt material.

Klassisk stuckatur är vanligtvis stabil för livstid huset. Syntetiska och billiga ersättare, dock inte. Stuckatur hus erfarenhet ibland problem med röta i de underliggande trä eller sprickbildning. Av detta skäl bör en stuckatur hem noga kontrolleras före köp. Om ett nytt hem byggs ut stuck, är det kostnadseffektivt att satsa mer på hög kvalitet stuck så att hemmet inte måste repareras senare i livet. Särskilt i varma regioner, stuckatur ett utmärkt byggmaterial, eftersom det bidrar till att reglera temperaturen när huset byggs rätt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.