Vad är Stativ?

Ett stativ är en typ av tre ben enhet, men termen används vanligen för att särskilt hänvisa till en stödjande enhet för en kamera. Stativ finns i den arsenal av de flesta professionella fotografer och amatörer som arbetar i olika situationer. Köpa rätt stativ första gången är viktig, eftersom fotografer kan lätt spendera stora belopp innan du hittar en som fungerar. Om du funderar på att köpa ett stativ, göra en del efterforskningar för att hitta en modell som fungerar för dig.

Stativ faktiskt har två delar: stativ, och huvudet. Stativet har tre utfällbara ben som kan förlängas i olika längder och vinklar för att ge stöd för kameran. De tre ben design tillåter ett stativ för att vara utomordentligt stabila på nästan alla ytor. Huvudet är den del av stativet som kameran är monterad på, och det finns flera olika huvud formgivningar.

huvudsak huvuden brytas ned till två stilar, panorera huvuden och huvuden boll. En pan huvud har separata reglage så att användaren kan luta och panorerar kameran, samtidigt som en boll huvud är monterat på en boll och uttag. När du använder en boll huvud, är det möjligt att luta misstag medan panorering, eftersom kontrollerna inte är separerade. Detta kan leda till hackig skott, men när de används avsiktligt kan den ger fotografen mycket mer flexibilitet.

Det finns också två grundläggande typer av huvud montera. Den första är en skruv montera, medan den andra är en snabbkoppling, så att kameran ska halkade av och på lätt. En skruvmontage huvud är garanterat att hålla kameran stabilt, men om fotografen behöver snabbt flytta kameran för att ta ett skott, kan det bli besvärligt. Det är möjligt att spendera en massa pengar på stativ huvuden, så ta dig tid att söka upp en som passar för din användning.

Vid köp av stativ är det viktigt att hitta en robust modell. Lätt stativ vickar när kameran används, stör skott. Om problemet är blandad med en mycket tung lins kan framsidan av stativet dras ned. Av denna anledning, de flesta fotografer använder tjockt stativ som kan stödja en mängd olika kameror och objektiv. Ett stativ fall är också ett bra förvärv, vilket gör det mycket lättare att bära ett stativ, tillsammans med andra kamerautrustning.

Tillägg av stativ till din fotografering verktygslåda kan göra stor skillnad, speciellt om du skjuter på låga ljusnivåer eller du tar en del action skott. Om du är osäker på vilka stativ är bäst för dig när forskning, överväga att ta ett fotografi klass eller hört en professionell fotograf för sin åsikt om stativ.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.