Vad är Splittringsprovet?

även kallas bara Spall, Splittringsprovet är en term som används för att beskriva den process som uppstår när flingor är skilda från någon typ av större grupp av material. Separationen kan orsakas av många olika faktorer, inklusive den naturliga processen av vittring, korrosion, ständig friktion, eller en direkt effekt med ett annat objekt. Många material som används i maskiner som är föremål för viss Splittringsprovet, liksom många typer av byggnadsmaterial.

En av de vanligaste typerna av denna typ av verksamhet kallas mekanisk Splittringsprovet . Ofta, friktion och omedelbar effekt med andra komponenter i en maskin leder till skapandet av små fläckar av metall. Ett utmärkt exempel på en mekanisk Spall är friktionen som ett kullager utsätts för när en maskin är i aktiv användning. Den ständiga friktion och stötar med andra lager bidra till att skapa små fläckar, gradvis nöta på lager tills de måste bytas ut.

När det gäller Splittringsprovet aktivitet som är relaterade till byggmaterial, betong och tegel Splittringsprovet är två av de vanligaste exemplen. Med både material, bär exponering för förändrade temperaturer, regn, snö, snöblandat regn och andra väderförhållanden successivt på ytan av konstruktion, produktion flingor i processen. Både tegel och betong Splittringsprovet sker i nästan alla typer av klimat, även om graden av fjällning är snabbare i områden där vädret är särskilt svåra för de flesta av kalenderåret.

Med några former av Spall verksamhet, är det möjligt att reparera skadan. Detta gäller särskilt med betong. Processen med konkreta Splittringsprovet reparation innebär ofta i form av en ny fa? Ade till de konkreta, och ersätter det som nöts bort med tiden. När liknande tillvägagångssätt att reparera spalled betong kan användas för att reparera tegelstenar som har slitits ned av flagning åtgärder.

Andra gånger är byte det enda alternativet när Splittringsprovet har gjort föremålet olämpliga för fortsatt användning. Kullager byts ut från gång till gång, eftersom det inte finns någon tillförlitlig metod att dyka upp igen lagren och återställa den kvalitet som en nypräglade med besitter. Metal paneler som har försämrats på grund av fjällning kan också Obrukbara, och kräva ersättning i stället för renovering. Generellt människor som har ansvar för att upprätthålla maskiner eller utsidan av byggnader kommer att veta när reparation kan vara effektiva, och när byte krävs.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.