Vad är Soda Ash?

Sodakarbonat är en mångsidig produkt som kan produceras billigt och används för en mängd olika applikationer. Här är några grundläggande fakta om soda, och hur den sammansatta används över hela världen varje dag.

Mer korrekt kallas natriumkarbonat, är soda ett natriumsalt av kolsyra. Bära en officiell registrering som Na2CO3, soda normalt kommer till stånd som en kristalliserad heptahydrat som kan bildas i ett vitt pulver ämne, som kallas en monohydrat. Soda kan tillverkas ur askan av ett antal olika typer av växter, samt skapas genom bearbetning av vanligt koksalt. Förmågan att tillverka soda i lös vikt ser till att många varor som produceras med föreningen kommer att vara tillgängliga för oss under många år framöver.

Bland de vanligaste av produkter som kan framställas med soda är gott gammaldags glas. När de blandas i proportion med sand och kalciumkarbonat, värmas upp till rätt temperatur och sedan kyls snabbt kommer slutresultatet bli ett glas som har en utmärkt nivå på hållbarhet och klarhet. Flera kom hem i dag kommer innehålla fönsterrutor som skapats med soda som en av de viktigaste komponenterna i blandningen.

hem vinster även från förekomsten av soda i tvättstugan. Anses vara ett användbart tillskott i hemmet tvätt-och rengöringsmedel är soda ofta som tvätt aska eller tvätt soda. Tillägget av soda förhindrar hårt vatten från bondning med rengöringsmedel, vilket möjliggör en jämnare fördelning av medlet under tvättprocessen. Dessutom har soda visat en förmåga att hjälpa till att avlägsna alkohol och fettfläckar från kläder, vilket kan göra hela processen med att göra tvätten lite mindre påfrestande.

Att hålla kaffepannan ren och går bra är en annan uppgift som soda kan hjälpa till med. Med tiden, upprepad användning av en kaffebryggare eller en espressomaskin kommer att resultera i uppbyggd i pannan delen av maskiner. Köra en lösning av soda och vatten genom systemet från tid till annan kommer att bidra till att förhindra ackumulering och hålla maskinen optimalt fungerande. Detta innebär att din maskin håller längre och ger en god smak produkt konsekvent.

Andra användningsområden för soda inom tillverkningsindustrin och andra branscher fortsätter att läggas till som åren går. Det är säkert att säga att vi alla nytta av natriumkarbonatframställningens på något sätt, oavsett vad vi gör eller var vi bor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.