Vad är Skelp?

metallurgi avses med skelp till bitar av järn och stål som kan vara falska i långa, smala remsor. Dessa kan sedan böjas eller göras runda, med hjälp av verktyg och maskiner, såsom svetsutrustning, strykjärn bick, eller i ugnar utrustade med olika typer av vältar. Skelp vanligtvis används vid tillverkning av olika typer av varor såsom rör, slangar och tunnor pistol. Det är ibland stavat som scelp .

Vanligen är tillverkad av en bit av stångjärn som har valts beror på dess längd och tjocklek. Dessa exakta mått beror i allmänhet på vad skelp ska användas till. Det utmärkande draget för det är att dess tjocklek och bredd är inte särskilt stor, i förhållande till sin längd. Detta är en av anledningarna skelp kom att bli känd genom sin egen särskilda namn, och eftersom dess specifika praktiska användningar som skiljer det från andra metallurgiska material.

I gamla dagar skelp tillverkning, skulle järn värms upp i ett kol eld och sedan hamrade i form. Strykjärnet ska då också böjas med hjälp av en jigg eller bick järn. Vanliga moderna svetsmetoder för att vända materialet i röret är bågsvetsning och gassvetsning. I modern massproduktion, det finns många olika sätt att producera skelp, av vilka två är de kontinuerlig process och reversibel process . Dessa metoder används i allmänhet för varmvalsning av stål skelp.

I kontinuerlig process, en stål platta placeras i en ugn som skall värmas vid en idealisk temperatur för valsning. Den platta matas in i en serie rulle står där rullarna-som namnet antyder-börja rulla stål. Detta ger plattan en rund form, och minskar tjockleken på stål. Experter i allmänhet anser att detta är en snabb produktion, men det är inte ekonomiskt möjligt eftersom mycket av rullande står och maskiner krävs. Av denna anledning är den kontinuerliga teknik normalt bara används vid massproduktion.

reversibel process använder en uppsättning rullar, som ligger i en ugn, i motsats till en rad monter rullar. I denna metod är skelp flyttats fram och tillbaka mellan de rullar. Denna rörelse fortsätter tills det erhåller önskad form. Den reversibel process används också nästan uteslutande i massproduktion.

Skelp är ofta en term förknippas med gunsmithing, eftersom pistolen fat görs ibland från materialet. Men dessa vapen fat allmänt vara av sämre kvalitet, eftersom de vanligtvis inte kan stå emot det tryck som genereras av förbränningen. Den Damaskus metod bösspipan tillverkning hänvisar till hamra och smidning av skelp, varefter det rullas runt en bick järn för att bilda en pistol fat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.