Vad är Pot Metal?

Pot metall är ett slanguttryck som används för att hänvisa till billig metall legeringar med låg smältpunkt. Den låg smältpunkt gör pot metall väldigt lätt att kasta, men den allmänt låga kvaliteten kan orsaka problem under gjutning och vid ett senare tillfälle. Eftersom det inte finns någon formell definition av potten metall, kan det vara svårt att avgöra dess innehåll. Vissa vanliga metaller som ingår i legeringar potten metall är: zink, bly, koppar, tenn, magnesium, aluminium,

järn, tenn och kadmium, bland andra.

Den blandade innehållet i potten metall gör det mycket oförutsägbart, som kan vara ett problem för människor som försöker skapa vissa poster. Den har en tendens att bli väldigt mjuk och porös, och över tid, är det föremål för missbildning. Pot metall tenderar också att bryta eller böja lätt, vilket gör den olämplig för många uppgifter och eftersom vissa av de metaller som ofta ingår är giftiga, kan potten metall också vara farliga för människors hälsa.

Snabb och enkel gjutning är Den främsta fördelen att potten metall. Inga sofistikerade gjuteri verktyg behövs, och jämförelsevis låga temperaturer som behövs för att vända potten metall till en gjutbara vätska, och specialiserade kastar och mögel behövs inte heller. Vissa människor gillar att använda kokkärl av metall för att spela runt i gjuteri, experimentera med formar och idéer innan du använder metaller av högre kvalitet, och potten metall kan vara användbara vid framställning av vissa objekt.

Denna metall kan svårt att platta, på grund av dess ofta okända egenskaper. Många försök att plattan potten metall för att skydda miljön eller för att dölja sitt ursprung, det brukar vara en tråkig grå färg när det lämnas ytbeläggning. Pot metallföremål är också svåra att reparera, eftersom de tenderar att ta dåligt på svetsning, lödning eller limning, tekniker som används för att reparera andra trasiga metallföremål.

Vissa människor hänvisar till potten metall nedsättande som "apa metall," och det är också ibland kallas "gjuten zink" eller "vit metall," bland annat. Tackor av potten metall för sammanslagning och gjutning är tillgängliga från många metallurgiska företag, och vissa människor göra egna potten metall, bryta ner olika föremål skrot runt i butiken och smälta ner dem i en kruka metallegering. Gjuterier kan också sälja skrot till människor som söker en billig källa till potten metall, även om sådana skrot ibland innehåller ett urval av föroreningar som kan visa sig problematiskt senare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.