Vad är Porslin?

Porslin är ett mycket hårt, genomskinligt vit keramik som har tillverkats i Kina sedan 600s, och i Europa sedan 1700-talet. Eftersom porslin var förenat med Kina och som ofta används för att göra fina tallrikar, vaser och andra konstverk, är det ibland kallas "fint porslin. " Vissa hantverkare göra en åtskillnad mellan hård pasta porslin, som gjorts i den traditionella kinesiska stil, och mjuka klistra porslin och begärde att endast mjuk pasta porslin är riktigt porslin, men villkoren är utbytbara för de flesta av resten av världen.

Lera har använts för att bilda servis och konst i århundraden, och rötterna av porslin började under Handynastin, när kinesiska hantverkare första kombinerade vit kaolinlera med en typ av mark granit och sköt den på extremt höga temperaturer. Resultatet blev ett segt, genomskinligt, resonanta, vackert smycke i keramik, och tekniken förfinades ytterligare under Tangdynastin, runt 6oo AD, för att skapa starka, tunna väggar som verkligen var genomskinlig. Europeiska äventyrare fängslades med det unika och vackra material, som såg drastiskt skiljer sig från den stengods sedan i produktion, och försökt att kopiera den.

Tidigt europeiska resultat vid upprepning av porslin resulterade i Kina, mjuk pasta porslin göras med lera och silikater. På 1700-talet, en tysk keramik företaget gjort framgångsrikt benporslin, som är väldigt lik äkta porslin, genom att blanda förkalkade ben, lera och fältspat. Benporslin är extremt tålig och relativt lätt att göra, och har blivit ett populärt val i många engelsktalande länder, men riktigt porslin är att föredra i stora delar av Europa och Asien. Storbritannien och Tyskland tillverkar båda stora mängder av porslin och porslin för användning i Europa och exportera till andra länder.

Porslin börjar med en blek lera som Kina vitt, som har små täta korn som ytterligare en grund så att de är ännu. Material som glas, fältspat och granit är marken med lera innan vattnet tillsätts blandningen så att den kan bearbetas. Den porslin formas till önskad form innan de avfyras i en bisque ugn vid måttliga temperaturer. Efter att ha bisqued, glasyrer tillämpas och porslin är brända vid höga temperaturer, vilket resulterar i en smält, stark bit keramik som är delikat, genomskinlig och mycket användbart. Förutom att användas för servis är porslin också för att göra elektriska isolatorer, kakel, fixturer badrum, och löständer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.