Vad är Phenolic?

Phenolic är namnet brukar ges till en harts gjorda av fenol och en aldehyd. Det används överallt styva material behövs, särskilt för att skapa lister för konsumentprodukter, för vissa lager, för isolering, och som bindemedel.

Fenolföreningar kan också användas som en term för att beskriva hela klassen av fenoler. Dessa är enkla kolväten grupper, liknande alkohol. Fenolföreningar varierar, allt överallt från värmen agent i chilipeppar till dopamin till kresoler från kreosot. Även om ordet fenoliska kan användas var för sig för att hänvisa till dessa föreningar, är termen fenolförening mer lämpligt.

fenoplaster kan göras genom att kombinera enkla fenoler med valfritt antal av aldehyder, men kombinationen gjorts med formaldehyd , känd som fenol formaldehyd harts, eller PF, är den mest använda. Fenoplaster var den första syntetiserade kåda, och marknadsfördes under varumärket Bakelit, som fortfarande existerar. Majoriteten av formaldehyd som produceras används med fenol och andra organiska föreningar för att skapa hartser, som används mycket i industrin.

Fenolföreningar är det material som används för de flesta konsumenter beslag. Pluggar på elektroniska apparater, handtag för grytor och pannor, och Skruvlocken på de flesta läsk är bara ett fåtal ansökningar som fenol används flitigt. Dess prisnivå och hur lätt det är gjuten göra fenol en perfekt kandidat när en billig plast behövs.

Fenolföreningar används också ofta som bindemedel för att hålla ihop sammansatta träslag, bland annat spånskivor och plywood. Fenoliska är något skört som ett bindemedel, som ses av vissa som en nackdel, men det låter väldigt lite rök om den förbränner, och på högre betyg kan vara resistenta mot temperaturer över 370 ° F (185 ° C). Som isolering, ser fenoliska också en hel del användning. Dess lätt inställning och rimliga priser gör den idealisk i vissa situationer. Fenoliska har en hög termisk massa, vilket gör det en relativt stark termisk isolator i jämförelse med vissa andra billiga isolerande lösningar.

Skivor av material tillverkat av fenol är populära som ett alternativ till akryl, eftersom av sin höga motståndskraft mot ge efter. Dessa plana plattor av material kan användas som bord för elektriska sågar, hårda golvmattor, och även plocka vakter för gitarrer. Fenoliska blad vanligen av impregnering en kärna material, t. ex. papper eller tyg, med hartset och sedan katalysera den.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.