Vad är PVC Pipe?

En polyvinylklorid (PVC) röret är tillverkat av en plast och vinyl kombination material. Rören är slitstarka, svåra att skada, och långvarig. En PVC-röret inte rost, röta, eller bära över tid. Av den anledningen är PVC-rör som används mest i vattensystem, underjordiska ledningar, och linjer avlopp.

PVC utvecklades först i 1925 när ett BF Goodrich anställd, Dr Waldo Semon, försökt att uppfinna en metod för limning av metall och gummi. Efter blandning material tillsammans för att skapa ett starkt och flexibelt material, upptäckte Semon PVC. Ändå förblev den produkt som praktiskt taget värdelösa för ytterligare ett decennium. I slutet av 1930-talet var PVC sig ha stor stötdämpande förmåga. Denna upptäckt ledde till skapandet av långvariga PVC slitbanor som skapades med flexibla PVC.

Två årtionden senare, PVC-rör uppfanns. Genom uppvärmning av PVC-material, en speciell maskin som kallas en extruder skulle kunna användas till att driva PVC i ihåliga rör. Detta PVC röret var oerhört stabil och praktiskt taget oförstörbara. Att använda PVC-rör för bevattning system visat sig vara effektiva. PVC rör sedan har ansetts vara ett prisvärt och pålitligt sätt för vattenledningssystem.

På grund av den förmåga PVC rör för att klara extrema rörelser och bockning är det också alltmer i jordbävning utsatta områden. PVC rör klarar de stränga skakning av jorden, utan att uppleva någon skada. Den släta ytan av PVC-röret är också resistenta mot bakteriell kontaminering, t. ex. E. coli . Därför är många vatten företag förlitar sig på PVC-rör i sina system för att hålla dem fria från föroreningar.

Tyvärr har det material som används i PVC-rör verkar vara skadliga för en persons hälsa och säkerhet. Rapporterade fall av PVC-rör splittras när den används med hög press gaser har ökat drastiskt. Den federala regeringen har utfärdat säkerheten varningar som rekommenderar att använda alternativa rörledningar material. Dessutom tungmetaller används för att skapa PVC rör kan läcka ut vid uppvärmning. Ångorna avges från uppvärmda PVC röret nu kopplade till vissa former av cancer, särskilt lungcancer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.