Vad är PLANERING?

PLANERING är en teknik som används för att kurvan och forma tunna bitar av plåt. I processen ingår att peka på metall med en specialiserad PLANERING hammare samtidigt som den vilar på en avrundad spel för att utjämna defekter och uppnå den rätta kurvan. PLANERING är ofta klarar i butiker auto kroppen, flygplan fabriker, och många andra industrial metal inställningar tillverkning. Förr i tiden skulle arbetstagare SLÄTHAMRA lakan för hand, men de flesta experter idag använda sig av pneumatiska eller elektriska maskiner för att snabbt och exakt forma metall.

Metallbearbetning har varit en vanligt förekommande runt om i världen under många århundraden, och smeder ha kunnat använda PLANERING verktyg för att skapa svärd handtag, metall skålar, och färgerna i kroppsskydd. Idag yrkesverksamma SLÄTHAMRA metallplattor att tillverka bilen fendrar, gastankar, organ flygplan, och dekorativa delar som lampor. Många amatörer och hobbyister även använda tekniken i sina egna butiker, samtidigt återställa fordon eller bearbetning av dekorativa smycken.

Efter bildar ett blad i sin grundläggande slutgiltiga form med hjälp av tekniker grövre metallbearbetning, placerar en expert materialet under ett spel eller städ och hammare ut de små brister. Den PLANERING spel är i grunden en liten metall sfär på toppen av en stång som är fastsatt i golvet. Flera olika hammare kan användas, beroende på vilken typ av metall och den nivå av perfektion arbetstagaren hoppas att uppnå. Vissa experter använda stora trä klubbor och boll-peen hammare i sitt arbete, medan andra använder PLANERING hammare som är särskilt utformade för uppgiften.

Små bucklor eller upphöjda kanter i en metall bit som knackade med PLANERING hammare och slätade längs kurvan för den insatsen. Det tar ofta flera hundra kranar arbeta ett blad till perfektion. Genom att noggrant anpassa bit på spel kan en metallarbetare uppnå nästan önskad form. En professionell kan manipulera ett blad för att skapa en lång, stadig kurva eller nästan rund den till en perfekt cirkel om så önskas.

Metal är planished användning av maskiner i de flesta moderna affärer auto kropp och fabriker. En pneumatisk eller motor-styrda SLÄTHAMRA maskin kan åstadkomma en mer exakt färdig produkt i en bråkdel av den tid och möda som med handverktyg. En arbetstagare anpassas metall bit och styr hammare med en fotpedal eller hand utlösa. Med tryckluft eller elektricitet, hammaren lätt kranar bladet flera gånger per sekund. Arbetstagaren måste helt enkelt trycka och dra i metall bit för hand under arbetet att arbeta hela arket.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.