Vad är OLJEDUK?

OLJEDUK är tyg som har impregnerats med olja för att göra det vattentätt. Innan utvecklingen av syntetiska fibrer, var oljerocken materialet i valet för vattentäta plagg och överdrag. Sailors, särskilt växte bekant med oljerocken, eftersom den skyddade dem från de delar på jobbet. Som ett resultat av många seglare kallar modern vattentäta kläder "OLJESTÄLL," även om dessa kläder är gjorda av olika material än traditionella oljerocken.

grundmaterial för oljerocken brukar duk, eftersom duk är stadig och de bomullsfibrer absorberar oljor som är smörjas in den. Linolja var ett vanligt val av olja, även oljerocken kan också göras genom att gnugga beck och tjära på duk. Förutom repellerande olja kommer oljerocken avvärja också spill, och det var ofta för bord och dukar golv som följd. Plagg oljerocken också var känd som "oljerocken" eller "OLJESTÄLL. "

som man kunde föreställa sig, var oljerocken kläder inte alltid bekväm. Tyget kan vara stel och obehaglig att bära innan det hade brutit i lite, och det kan också lukta illa, beroende på vilken typ av material har använts för att vattentäta den. Men nyttan av att inte bli blöta var oftast värt priset av mild eller irritation.

OLJESTÄLL användes av utomhus människor i allmänhet, förutom sjömän. Jägare till exempel bar ofta oljerocken jackor, och oljerocken tarping användes för att linda in belastningar för skydd. Som syntetfibrer in på marknaden ersatte de flesta besvärliga oljerocken med glatt syntetmaterial. Moderna OLJESTÄLL innehåller ofta en design som är utformade för att göra dem mer användbara, som ärm nedläggningar för att hindra vatten från att arbeta sig upp en ärm.

Det är fortfarande möjligt att köpa oljerocken tyg och kläder med oljerocken, och du kan också skapa egna. Oljor som bivax göra stora waterproofers, och de luktar trevlig, till skillnad från tjära gamla. Du kan även olja kläder och skor för att göra dem vattentäta om de inte redan, canvas sneakers och jackor, till exempel, kan dra nytta av en smörjning. Vissa företag gör bivax och oljeprodukter som är specifikt utformade för detta ändamål, skoaffärer ofta gör dessa produkter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.