Vad är Mudsill?

mudsill är en grundläggande komponent i många typer av byggnader. I huvudsak är ett mudsill en trä komponent som är ansluten till grundandet av en byggnad. Närvaron av mudsill skapar ett sätt att fästa olika komponenterna i utformningen av byggnaden till stiftelsen. Tillsammans med skapa en grund för att fästa ramen kan mudsill hjälpa också skapa ytterligare integritet till den övergripande konstruktionen, eftersom ramen är direkt kopplad och inte endast vilar på fundamentet.

En av de vanligaste användningsområdena för en mudsill finns med hem konstruktion. Detta gäller särskilt med bostäder som är byggda på ett betongfundament eller platta. Genom att användningen av behandlat längder av trä, är det möjligt att bulten detta trä tröskeln till alla sidor av stålämnen. Väl på plats ger mudsill en läpp som skyddar platta på ett sätt som på samma sätt som en bottenplatta skyddar botten område i en vägg.

Det är inte ovanligt att en mudsill att användas i kombination med en fälg reglar. Denna kombination hjälper till att förbereda för byggandet av ett undergolv. Undergolvet är oftast tillverkad av virke som driver längd och bredd av stiftelsen och är fastskruvad eller skruvas fast i mudsill. I huvudsak skapar detta en plattform av trä som fungerar som medel för spikning eller skruvning i bjälklaget för övre eller nedre våningen till stiftelsen.

En av de största fördelarna med ett mudsill är att enheten gör det möjligt fast att säkra byggnaden till stiftelsen. Eftersom mudsill effektivt skapar en bottenplatta som gör det möjligt att säkra ram med nitar eller bultar, byggnaden är mindre sannolikt att påverkas negativt av naturfenomen som annars skulle gå att bygga bort grunden. Till exempel arbetar som en tröskel platta skulle mudsill ge lite mer strukturell integritet som skulle förbättra chanserna i byggnaden motstå en jordbävning.

Medan mudsill vanligtvis av behandlat virke finns också exempel på mudsills som är tillverkade av metall. Ofta är dessa metall versioner av mudsill konstruerade med hål förborrade i själva tröskeln, gör det möjligt att bulten den mudsill till grunden relativt lätt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.