Vad är Millwork?

Millwork definieras i allmänhet som någon typ av trä som produceras kommersiellt i en kvarn. Ofta är olika exempel på denna typ av träslöjd färdiga bitar som kan installeras med liten eller ingen förändring som en del av byggprocessen för ett hem eller offentlig byggnad. Innehåller emellertid millwork också inrättandet av sektioner av virke för användning i byggprocessen.

Nästan varje byggnad innehåller någon typ av millwork. Utöver det virke som används för att konstruera bilder på hus och andra byggnader, många av de särdrag utrymme skapas med olika typer av arkitektoniska millwork. Det kan handla sådant som fönster tarmar, dörrkarmar och listen. Även designelement såsom mantelpieces runt eldstäder samt inner-och ytterdörrar används i projektet betraktas som delar av denna klass av trä produkten.

Ett annat exempel på denna typ av trä som tillverkas i en kvarn är dekorationer som används längs golvlister eller som en del av utformningen av en stol järnväg. Klipp av denna typ kan vara mycket vanligt, eller det kan också innebära attraktiv pärlarbete skåror, eller olika typer av mönster som bidrar till att förbättra den övergripande utseendet på utrymme. Ibland även i den ursprungliga konstruktionen, trim kan läggas till vid ett senare tillfälle som ett sätt att ändra eller uppdatera utseendet på hemmet.

Andra exempel på millwork finns också i hemmet och andra typer av strukturer. Kök och badrum skåp tillverkade av trä hör till denna kategori. Rullgardiner och jalusier tillverkade i trä komponenter omfattas även denna typ av träslöjd. En trappa samt bokhyllor och hyllor i pentryn och garderober också anses som exempel på denna typ av träslöjd.

I gångna tider, utseende av millwork endast användas för byggnadsmaterial och delar av trä. Emellertid har den ökade användningen av syntetiska material orsakade en del att omdefiniera innebörden något. Många professionella betraktar numera något som är sammansatt av en kombination av trä och syntetiska inslag vara korrekt definieras som millwork. Detta omfattar produkter som använder sig av pressad träflis i konstruktionen. Vissa håller inte med den utökade definition, och hävdar att endast produkter som framställts helt från massivt trä med rätta kan identifieras som millwork.

Som med många produkter, kan kvaliteten på en viss typ av millwork beror på valet av råvaror, och den vård som ges till skapandet av snickerier själv. Anpassade bitar som skapats med stor omsorg tenderar att vara hög kvalitet, samtidigt som massproducerade delar som är gjorda av sämre skogen kommer generellt uppfyller grundläggande normer, men inget mer. På grund av variansen i kvalitet, är det möjligt att köpa olika typer av mill-skapade produkter på en mängd olika priser.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.