Vad är Medite?

Medite ® är en grön byggnad i det material som USA-baserade Sierra Pine Company. Den kan användas som ett miljövänligt alternativ till plywood eller spånskiva på något inre, icke-strukturella ansökan. Medite ® liknar medel-densitet fiberskivor (MDF) i det att den är tillverkad av finstrimlas träfibrer snarare än flis eller sågspån. Fibrerna är hårt komprimerade och bundna med kåda och bildar ett tätt byggda ark av trä.

På grund av sin täta och hållbar konstruktion, är Medite ® ofta används för att bygga skåp, möbler eller träpanel. Den kan också användas i stället för MDF för att tillverka trim eller arkitektoniska träslöjd. Medite ® kan inte användas i någon utomhus på grund av dess känslighet för fukt och fukt. Det är inte heller avsedd för strukturella applikationer som vägg mantlar, takkonstruktioner eller golv.

Detta material har en jämn och enhetlig yta som ger ett bra underlag för målning eller missfärgning. Till skillnad från plywood, som har en grov struktur som kan visa genom färg, är Medite ® ännu jämnare och mer konsekvent än massivt trä. Det är lätt att klippa och forma, och har fästen säkrare än de flesta MDF-och spånskivor. Dess släta yta och ökad styrka att den kan hålla upp längre än MDF men kräver mindre underhåll. Medite ® kan också användas med laminat eller fanér ansikten när de gör skåp och möbler.

En av de stora fördelarna för Medite ® är dess hållbarhet. Detta material är tillverkat av 100 procent återvunnet material, och är certifierat av Forest Stewardship Council som ett hållbart avverkat virke produkt. Medan plywood och MDF är tillverkade med formaldehyd-hartser är Medite ® tillverkas av diisocyanat metyl difenyletrar (MDI), en formaldehydfri lim. Formaldehyd nivåer är nära kopplade till dålig inomhusluft, vilket kan bidra till luftvägssjukdomar och andra hälsoproblem.

Sierra Pine producerar en hel rad av Medite ®-produkter för användning i olika tillämpningar. Traditionella Medite ® har utformats för industriellt bruk, och håller på att fasas ur produktion på grund av dess formaldehyd. Medite ® II är formaldehyd-fri och är avsett att ersätta tidigare versioner av denna produkt. Medex ® är avsedd för användning i fukt-liggande områden, medan Medite ® FR är behandlade med en brand-proofing agent för att minska spridningen av rök och lågor. Företagets senaste produkt, Medite ® 3D är designad för extra tunga bearbetning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.