Vad är Koltjära?

Chansen är finns inslag av stenkolstjära i rummet just nu. Som rester av destillation av kol för att producera koks, är stenkolstjära en tjock svart vätska sammanhållning av ett tjockt pudding. Som en extra produkt i sak (COA) process som leder till produktionen av koks är stenkol en mångsidig produkt i sin egen rätt. Det finns faktiskt en hel del användningsområden för den här trögflytande vätska, allt från att bygga och reparera hem hela vägen till medicinska behandlingar. Här är några exempel på hur stenkolstjära används idag.

När det gäller byggprojekt kan detta kol biprodukt användas för tak jobb, ger stenkolstjära en trevlig tätningsmedel under bältros. Det är också ett idealiskt sätt att försegla platser i taket, vilket ger en vattentät tätning för alla vinklar i taklinjen. Utöver de tätning agenter, stenkolstjära även fungerar som ett isolerande agent, som arbetar med väggen isolering för att upprätthålla en behaglig temperatur inne i byggnaden, oberoende av utanför väder. Det finns också ett antal utomhusfärger som utnyttjar stenkolstjära i sitt färdiga produkten. Ämnet ger en utmärkt förseglad yta när den torkar på plats och färgen är mindre troligt att chip och skal under åren med en liten mängd av stenkolstjära som ingår i mixen.

Förutom att hjälpa till att hålla ditt hem välisolerade och vattentät, kan stenkolstjära också bidra till att hålla din plats varm. Ibland kallad Stadsgas, kan stenkolstjära användas med vissa pannor för att skapa värme som sedan kan riktas till kanalsystemet som kör hela hemmet. Slutresultatet är en varm plats som saknar den störande doften av många uppvärmning av vätskor. I själva verket kan stenkolstjära lämna efter sig en behaglig doft, på grund av de aromatiska kolväten som är en del av själva produkten.

En annan användning av stenkolstjära har att göra med tyg produktionen. För att skapa tyger som ska hålla upp till konstant solljus exponering och behåller sin färg, är stenkolstjära läggas till färgen behandlingar som ges på vävnaden. För personer som äger draperier som garanterat inte blekna i solljus, är chansen att stenkolstjära för behandling av panelerna. På samma sätt kan stenkolstjära användas för att behandla material avsett att användas som möbler och bil klädsel.

Medicinska tillämpningar av stenkolstjära har funnits ganska länge. En vanlig användning är i tvål och schampo som är avsedda att hantera huvud och kropp löss. Många schampon som särskilt utformats för att bekämpa mjäll och psoriasis kommer att innehålla spår av stenkolstjära. Det finns de som rekommenderar användning av en stenkolstjära schampo för att behandla sår på någon del av huden med hänvisning till folksaga som stenkolstjära har kvaliteter som kan hjälpa huden reparera sig själv. Medicinsk föreningar som innehåller stenkolstjära är tillgängliga över disk och är oftast inte särskilt dyrt.

Samtidigt som det finns viss oro för att stenkolstjära innehåller spår av cancerframkallande faktorer, det finns inga omedelbara planer på att ta bort produkter som innehåller stenkolstjära från marknaden. För närvarande organisationer såsom National Psoriasis Foundation främja produkter stenkolstjära som en säker behandling av psoriasis och liknande villkor hårbotten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.