Vad är Klavar?

Klavar är verktyg som används för att mäta saker. De består av två ben som bifogas en central gångjärn, benen kan flyttas närmare varandra eller längre ifrån varandra för att få en mätning. Olika klavar är avsedda för särskilda ändamål, såsom mätning insidan av objekt och utsidor av föremål. Många yrken kräver användning av bromsok, och dessa verktyg är normalt tillgängliga från butiker som tillgodoser dessa trader.

En mycket enkel uppsättning bromsok ser ut ungefär som en uppsättning tänger. När pincetter kurvan inåt, som om de kommer att hålla i något, är det ok för att mäta utsidor av föremål, som skruvar, muttrar, träplankor och så vidare. När pincetter kurvan utåt, är det ok konstruerats för att mäta insidan av saker, som rör. Typiskt den centrala gångjärn har en uppsättning av märkningar som kan läsas för att få avstånd.

Det är också möjligt att hitta bromsok monterade på en räknestickan, i vilket fall bromsok flyttas längs linjalen för att få önskad mätning. Ett berömt tjocklek av denna design är skjutmått, som har två uppsättningar av riktlinjer som tillåter användaren att mäta interiörer och exteriörer. Vernier ok ofta kommer med flera system för mätning i sina markeringar, gör att människor kan bestämma avstånd i både Imperial och Standard mätningar, till exempel. Det är också möjligt att hitta Vernier bromsok med digitala avläsningar som eliminerar eventuella misstag av operatörer.

I vissa fall kan ok fastställas öppet på en viss bredd. Dessa fasta klavar används av kvalitetsbedömning och att upprätthålla normer, till exempel kan ett företag använda fast ok för att säkerställa att den producerar bultar som har samma storlek. Däremot lös ok är helt justerbar, tillåter människor att mäta en rad olika objekt, även om de ibland kan låsas på plats för att standardiserade mätningar.

Klavar är mycket användbara mätverktyg, och de är mycket lätt att använda. En del tycker bromsok ganska beroendeframkallande när de först introduceras till dem, eftersom dessa enheter kan användas för att mäta alla möjliga saker. I särskilda branscher där klavar används, erfarna människor ofta föredrar en typ eller en annan. Om du söker ut ok att hjälpa dig med arbetet, kan du fråga andra människor i ditt område om bromsok som de använder för att se om de har några rekommendationer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.