Vad är Isobutan?

känd under flera olika namn, är isobutan ett ämne som har kommit till ökad användning under de senaste årtiondena. Här är några grundläggande fakta om isobutan, samt några exempel på de olika användningsområdena för isobutan idag.

Isobutan identifieras av flera olika namn, några av namnen som hänvisar mer till de unika egenskaperna hos substansen, eller dess användning. Två av namnen, metylpropan och 2-metylpropan, har att göra med den kemiska sammansättningen av ämnet. R-600a är ett exempel på hur föreningen är känd när ämnet i fråga har att göra med dess användning. Oavsett namn har tilldelats till den slutliga föreningen är isobutan en alkan som kombinerar en isomera med butan att komma fram till en förening som många tycker är mycket miljövänligare än några av de föreningar som är långsamt ersätta i vår kultur och teknik.

En av de vanligaste användningsområdena för isobutan idag i beredningen av spray. Den isobutan läggs till i formeln, vilket ger spray dess drivmedel kvaliteter, vilket eliminerar behovet av handpumpen sprutan. Från hårspray till matlagning spray ger isobutan sprayen lätt utvisas från behållaren. Tillsammans med dess användning som drivmedel har isobutan också börjat ta över platsen för freon som en förening som stöd i kyl processen. På grund av oro över den skada som görs på ozonskiktet av freon och andra ämnen, har isobutan visats inte utgör samma typ av hot mot vår atmosfär. Nuförtiden är isobutan användas fritt med alla typer av kylsystem, främst kommersiella och inhemska frysar och kylskåp.

När det gäller petrokemiska kretsar har isobutan har också dess användning. En av de främsta användningsområdena för isobutan inom denna industri är en råvara som hjälper till att skapa den perfekta miljön för skapandet av isooktan. För närvarande finns det fortsatt forskning upptäcka vilka andra typer av föreningar kan förbättras genom att använda isobutan som en grundläggande för utfodring miljö för olika kemiska föreningar.

Med dess inverkan på kylning, är det Inte konstigt att idén att använda isobutan som ett inslag i fönstret luftkonditioneringsanläggningar, centrala system luften och fordonstrafik kylsystem är också på ritbordet. Allt tyder på att vi kommer att höra mer om isobutan som mer användningsområden för det sammansatta är fulländade och gjorts tillgänglig för allmänheten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.