Vad är ICF?

Isolerad konkreta former (ICF) är en typ av byggnad som används för att konstruera betong väggar, golv och stiftelser. De är gjorda av skumisolering och fungera som en form för betong som hälls. Som konkreta kurer, är ICF lämnas kvar och bli en permanent del av konstruktionen. ICF finns i antingen panelen eller blockera form. Panelerna kan tillskurna och i samband med plast, medan ICF block stack tillsammans ungefär som traditionella mursten.

En av de mest populära användningsområden för ICF är att bygga underjordiska betongelement, inklusive källare väggar och golv, och även bygga fundament och stiftelser. Mer komplexa versioner av ICF paneler och block används ovan jord, och är speciellt konstruerade för att stödja lasten av byggnaden. Enheter som används ovan jord i allmänhet också integrerad PÄLSGARNERING band för att möjliggöra för lätt montering av gipsväggar och fasader.

Väggar och golv tillverkade med ICF erbjuder en rad fördelar jämfört med traditionell betong. För det första är de mycket isolerade, och ger överlägsen nivå av termiskt motstånd. Detta innebär att kall luft från tunnelbanan kan inte tränga igenom betong och in i hemmet. Detta hjälper till att hålla hemmet bekväm, samtidigt som man minskar värme och kyla kostnader. Den resulterande ökningen av energiförbrukningen bidrar till att skydda miljön genom minskade utsläpp av koldioxid.

Förmågan hos ett material för att förhindra termisk överföring mäts genom produktens R-värde, med högre R-värden som förknippas med låg termisk överföring. Medan oisolerad betong var ett R-värde eller värmemotstånd på mindre än 1, kan ICF bidra till konkreta uppnå ett R-värde på mellan 17 och 20. Det handlar om fyra till fem gånger isolationsnivån av styva skum, och sex till sju gånger högre än isoleringen erbjuds av glasfiber mineralullspackningarna. ICF erbjuder också höga nivåer av eld och resistens, samt bidra till att hindra överföring av yttre ljud i hemmet.

När det gäller de direkta kostnaderna, är ICF dyrare än alternativa material, särskilt när de används ovan mark. Några av de direkta kostnaderna för dessa former kan kompenseras genom lägre energikostnader, särskilt i områden utsatta för extrem kyla. Byggare planerar att använda ICF bör vara medveten om den minskade flexibilitet i samband med dessa former. När väggarna är byggda, är det svårt att ändra placeringen av dörr-och fönsteröppningar, och kan kräva avancerade verktyg och utrustning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.