Vad är Hjul?

Hjul är små hjul för att göra möbler, apparater och olika typer av kontor, institutionella, kommersiella, industriella och medicinsk utrustning flyttas lätt eller ens mobiltelefon. Idag har de flesta tillverkare av hushållsmaskiner som spisar och kylskåp levereras med hjul, liksom många typer av möbler.

Hjul inte bara att flytta lättare, men förenkla hemstädning också. Att flytta ett kylskåp från väggen för att rengöra under det är hårt arbete utan hjul, men med hjul allt som behövs är en liten bogserbåt. Soffor och stolar på hjul kan lätt flyttas för dammsugning eller sopning.

Om en möbel förlorar ett hjul, det kan lätt bytas ut. Möbler hjul ofta konstruerade med en stål pinne på toppen som bara glider in i ett förborrat hål på undersidan av möblerna. Andra typer av hjul använda ett stål fästet på toppen.

Vissa hjul har en inbyggd broms design. Dessa hjul används ofta i institutionella, industriella och medicinska inställningar. Bårar och sjukhussängar använda denna design, tillsammans med oräkneliga typer av industriella vagnar. Bromssystemet består vanligen av en spak som kan deprimerad av foten för att låsa hjulet på plats.

Caster hjul kan tillverkas av olika material och kan komma i många utföranden. Hjul kan vara räfflad aluminium, plast, trä eller mjukt gummi. Även om vissa hjul är mer dekorativa än andra, med hjulen i olika ljusa färger, de flesta är ganska utilitaristiska.

När man köper hjul för användning i ditt hem, se till att ta hänsyn till vilken typ av golv du har. Olika typer av mattor kan kräva en viss typ av hjul material eller en viss storlek hjul, för bästa resultat. För att skydda trägolv, experter rekommenderar gummihjul. Tänk på att castered stolar på ett trägolv har en tendens att röra sig när någon sätter sig ner!

Hjul är billiga och lätt tillgängliga butiker hem förbättring. De är specificerade för hur mycket vikt de kommer att stödja. De flesta vanliga hjul kan hantera upp till 300 lb (181 kg), men tung industriell hjul kan stödja så mycket som 7,5 ton (15 kilopounds) var!


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.