Vad är Glasfiber?

i strikt bemärkelse är glasfiber ett varumärkesskyddade produkten av Owens Corning företaget, uppfanns 1938 och marknadsförs som ett hem isolering produkt (glasfiberrören). Medan hem isolering är en av de vanligaste tillämpningarna av glasfiber, har namnet själv bli ett samlingsnamn för allt material som innehåller tunna fibrer av glas som formats till ett vävt lager eller används som förstärkning.

"glas" i glasfiber är samma grundläggande ämne som används i fönster och glas. Smält glas pressad genom ultrafina öppningar mäts i mikrometer, vilket resulterar i tråd-liknande formationer som kan vävas ihop tillen grov trasa eller plåster. Olika plaster kan sedan läggas till denna glasfiber material, så att den bildas och pressas i formar. Resultatet är ett värmetåligt, lätta glasfiber panel idealisk för elektroniska kretsarna eller stödstrukturer för komplexa maskiner.

Glasfiber blandas med hartser kan också användas för att bilda skal av racerbilar eller annan anpassad design. Reparationer kan göras med en kommersiell produkt som kallas Bondo, som i huvudsak en glasfiber band blandas med en snabb-härdande harts. Glasfiber som används för bilkarosser arbete kan slipas slät och målade för att matcha resten av fordonet. Glasfiber kanske inte har den inneboende draghållfasthet av stål, men en skicklig auto kropp reparatör kan ofta matcha avsnittet repareras med glasfiber och harts sömlöst med resten av bilen.

På en större skala, kan glasfiber vara blandas med andra material för att bilda ett tjockt isolerande pad. Plattan innehåller glasfiber är fäst med tejp på ett aluminiserat stöd papper. Materialet är sedan indelat i standardbredder som passar hållet mellan de vertikala reglarna (exponerade stöd skivor) av en ofullbordad väggen. Rikliga mängder av glasfiber packas in i utrymmet mellan yttervägg och interiören väggplatta. När alla av isolerande material har släppts, paneler av gips kan sättas upp, avsluta rummet.

Glasfiber som en byggnad och isolerande material är mycket mångsidig, men det är inte alltid lätt eller säkert att användning. Eftersom den viktigaste ingrediensen i glasfiber är riktiga glas, mikroskopiska bitar av glas pulver eller skärvor ofta bildas. De som installerar glasfiber som isolering bör alltid använda handskar, skyddsglasögon och masker. Glaset skärvor och pulver kan vara kvar på huden även efter många tvättar. Glasfiber partiklar kan vara mycket irriterande på lungor och händer och mycket skadligt för ögonen. En skyddande handkräm barriär kan hjälpa till att förhindra vissa glasfiber pulver uppbyggd.

Om du arbetar runt komprimerad form av glasfiber (dvs. kretskort), kan tryckluft vara det bästa sättet att ta bort envisa glasfiber rester . Undvik att röra vid ögon eller andra känsliga områden när du arbetar med glasfiber i någon form. Om pulvret kommer in i ögonen, använd rikligt med rent vatten eller godkänd ögondusch och besöka en ögonläkare för akut undersökning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.