Vad är GMAW?

gasmetallbågsvetsning (GMAW) är en automatisk eller halvautomatisk svetsmetod. Skyddsgas och en kontinuerlig elektrod förbrukningsmaterial tråd matas genom en svetspistol. GMAW använder en konstant strömkälla som till exempel spänning eller en likström att svetsa ihop material som stål och aluminium. GMAW är populärt i branscher såsom bilindustrin på grund av dess snabbhet och mångsidighet.

GMAW utvecklades först i början av den 19: e talet, då kol har använts. I slutet av 19. Talet hade metall elektroder uppfunnits, och 1920 uppfann General Electric tidiga föregångare GMAW. Genom 1953, var användningen av koldioxid att svetsa utvecklas. Det fick snabbt popularitet, eftersom det gjorde svetsning billigare.

GMAW används i stor utsträckning av tältduken metallindustrin. Arc punktsvetsning har ersatt motstånd eller nit svetsning. Det används också i robotsvetsning, där robotar driva svetspistol och plåt för att spara tid och kostnader. GMAW allmänhet inte lämplig för utomhusbruk, som förändringar i atmosfären kan orsaka skyddsgas att försvinna och kvaliteten på svetsen sig vara underlägsen. Det är också olämpligt för undervattensbruk svetsning av samma skäl.

Utrustningen som används i GMAW är en svetspistol, en matarverket, en elektrod tråd och en avskärmning gasförsörjning. När brytaren slås på trådmatning, elkraft och gasflödet inleds. Detta orsakar en ljusbåge skall uppnås. Gasen munstycket används för att styra svetsgas jämnt i svetsning zonen.

Den grundläggande tekniken som används i GMAW är ganska enkelt. Operatören styr svetspistol med omsorg och orientering längs det område som ska svetsas. Det är viktigt att hålla en konsekvent tips till arbete sträcka enligt elektroden kan överhettas eller avfall skyddsgas. Den korrekta vinkeln på pistolen är också viktig, det bör hållas vid 45 ° när filén svetsning och 90 ° vid svetsning en plan yta.

GMAW kan vara extremt farligt om lämpliga säkerhetsåtgärder inte vidtas. Svetsare måste bära skyddskläder, inklusive långärmade jackor som tål värme och eld. Läderhandskar bör också användas vid hantering av svetspistol. Ljusstyrkan för elektriska också kan orsaka näthinnan i ögat för att bränna, så måste hjälmar med skyddande faceplates användas för att förhindra exponering. GMAW ska aldrig försökt utan att genomförandet av alla korrekta säkerhetsförfaranden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.