Vad är Etanol 85?

Etanol 85 eller E85 är ett bränsle som blandar upp till 85% etanol i bensin. Denna typ av bränsle som kan användas i flexibla bränsle bilar som är avsedda att köras på blandningar av bensin och etanol. Användningen av E85 har lanserats som ett alternativ till fossila bränslen som skulle minska beroendet av oljeproducerande länderna för energiförsörjningen, men det finns vissa problem med detta bränsle produkt som måste behandlas. Tillgång till etanol 85 varierar beroende på var man bor, den amerikanska mellanvästern, till exempel, har ett antal källor för detta bränsle, medan människor i Kanada kan ha större problem att få det.

Detta bränsle har ett högre oktantal, vilket kan bidra till ökad effektivitet. Kan dock ren bensin fungerar inte effektivt i motorn på ett flex drivmedel som är konstruerad för att köras på etanol koncentrationer så hög som 85%, vilket kan vara ett problem om E85 inte finns tillgängligt. I likhet med andra högoktanigt bränsle, levererar etanol 85 mindre miles (eller kilometer) per gallon (eller liter) än andra bränslen, vilket innebär att människor faktiskt kan sluta spendera mer bränsle med E85 än med vanlig bensin, beroende på bränslepriser .

Detta bränsle kräver också särskilda eftermontering av en motor och dess bränslesystem. Flera bilföretag göra flex fuel bilar som kan köras på etanol 85 eller etanol /bensin blandningar, inklusive personbilar, lätta lastbilar, bussar och tunga lastbilar. I andra fall kan det vara nödvändigt att konvertera en bil så att den kan godta detta bränsle. Att använda etanol 85 i ett fordon som inte är utrustade för det kan ge vissa obehagliga resultat, inbegripet skada på bränsleledningar.

Sourcing av etanol har också tagits upp som ett problem av människor som är bekymrade över användningen av etanol 85. Etanol är ett biobränsle, som inledningsvis låter lockande eftersom det är en förnybar resurs. Men vissa basämnen som används för biobränslen är mycket ineffektiv, och ett fåtal typer av biomassa som används för etanolframställning är faktiskt så ineffektivt att mer bränsle förbrukas än vad som produceras, och detta är ett allvarligt problem. Vissa kritiker är också oroade över den mat kontra bränsle debatt som kretsar kring tanken att vissa länder kan ersätta den produktion av livsmedel med produktion av bränsle.

ÅLDER 85 eller luftfart grad etanol 85 är en version av etanol 85 som är konstruerat för användning i flygplan. Flygbränsle måste uppfylla vissa särskilda normer som har gjort 85 års ålder en tuff sälja till flygindustrin.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.