Vad är Epoxy?

Epoxy är mest känd som en varaktig lim typ som ger en hög grad av bindning egenskaper som är vida överlägsen de flesta vanliga klister klistra stil. Vanligtvis säljs i en två komponent paket som kräver blandas precis före användning, epoxi används för att säkert binda ett antal olika typer av metaller, plast och trä. Här är lite information om innehållet i epoxi, samt exempel på hur lim används.

Inrättats för att tillhandahålla både bindning befogenheter och ett hårt lager av skydd, är de grundläggande delarna av epoxi som härrör från petroleumprodukter. En av de grundläggande komponenterna denna kraftfulla polyepoxide är bisfenol-A, vilket bidrar till att tillhandahålla en del av bindning effektivitet lim. Epiklorhydrin är en annan viktig del i epoxy, och bidrar till att ge ämnet med ett hårt skikt som motstår fukt, fukt och överdrivet varma och kalla temperaturer. Kombinationen av hård beläggning i kombination med den starka bindemedel gör epoxi det perfekta valet för en värmehärdande epoxid polymer använda med metaller som genomgår en mycket stress, såsom skrov av flygplan och metallplätering som finns på de flesta fartyg.

Epoxi kan också användas vid tillverkning av trämöbler. Inte bara epoxi fungerar för att säkra delar av ramar, även den kan användas som en ingrediens i den avslutande lack för att skapa ett lager av skydd som inte bara är attraktiv utan kommer hjälpa till att bevara integriteten för bit i många år. På samma sätt, epoxi används ofta för att laga fiber nedskärningar i telenät, eftersom ämnet har förmåga att binda fiber ledningar och skapa ett sigill på polymeren hölje av fibern. Ofta är det denna kombination av överlägset skydd och möjligheten att återställa trasiga invända mot produktiv användning som gör epoxi så attraktiv.

Epoxi kan även användas i hemmet. Som en härdare som kommer att skapa ett starkt band, epoxi kan användas för att reparera fogar i antika tavelramar, samt göra det möjligt att lagning av bordsben som kan ha börjat vobbla med åldern. Medan epoxi som saluförs för hemmabruk är formulerad annorlunda industriell styrka epoxi, är limmet fortfarande stark nog att klara de flesta jobb hushåll reparation.

Epoxy är oftast blandas precis före användning. Två separata kammare som innehåller de nödvändiga beståndsdelarna är sammansatta, tillämpas sedan på de trasiga bit. Olika märken av epoxi är formulerad för att torka inom trettio minuter, med vissa märken skapa en solid obligation i högst sex minuter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.