Vad är Driftmaskiner?

Driftmaskiner är bearbetningsprocessen att skära en form genom att flytta en ta upp skärverktyg, oftast bara kallas ta upp, över material som metall eller plast. Den varmaste s rader av tänder, eller mejslar, öka progressivt i storlek. Varje tand tar bort överflödigt material successivt och den önskade formen är klar först efter den slutliga ta upp tand har gått igenom materialet.

Formen återfinns i ett internt kilspår i en trissa eller fiskeredskap är den vanligaste form som produceras av driftning eftersom driftning är den enklaste metoden att skära inre formerna kallas splines på kugghjul, kedjehjul och hubbar. Polygoner som rutor också är vanligt och enkelt tillverkas av en ta upp, särskilt när ett runt hål måste utvidgas till ett torg eller andra icke-rund form. Ibland finns broscher också användas för att skära yttre former som slots.

Intressant, på grund av effektiviteten i sina ursprungliga idé och design, dagens driftning maskiner och processer har varit mestadels samma sedan början av den industriella Revolution. Inget jobb är för stor eller för liten för en ta upp. Många material som både ädla och oädla metaller samt många typer av plaster är lämpliga för driftning.

Brotschning verktyg faller under klassificeringen av flera punkt skärande verktyg, eftersom de har minst två eggar. Broscher kan skräddarsys från ritningar, men beståndet broscher är ofta lätt tillgängliga i många längder och storlekar. Vanliga ta upp former omfatta kvadrat, cirkel, oval, kilspår, tandning, D, spline, och broscher potten. Normalt broscher gjorda av högsta kvalitet verktygsstål såsom PM-M4.

Förutom att ta upp skärverktyget själv, fixturer som stödjer ta upp behövs också driftning verksamheten. Till exempel i kilspår driftning, en fixtur som kallas en ta upp horn stödjer ta upp i en delad cirkulärt hål.

Alla driftning verksamhet kräver korrekt positionering av ta upp och dess stödjande verktyg. Felaktigt anpassningen kommer att leda till nedskärningar som inte är helt raka. Uppriktningsavvikelser kan även orsaka ta upp brott. Smörjning används ofta i driftning för att minska friktion, antingen genom att tillämpa skärolja för material som skall sågas, eller genom att smörja ryggar skära broscher, beroende på vilken typ av broscher och driftning material som används.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.