Vad är DREV?

DREV är en tjärad fiber som har en lång och framstående historia för användning inom varvsindustrin och reparation av olika havsgående fartyg. I huvudsak är drev en blandning av fibrer som är belagda med tjära och kan användas för att fylla i små sprickor i olika typer av strukturer. I århundraden, tjärat drev ofta utarbetades av personer som tjänstgör tid i fängelser, liksom människor som tvingades att arbeta i arbetsanstalter för att arbeta bort utestående skulder.

Det finns mer än en form av drev tillgänglig för användning. Förutom den asfalterade drev som görs med hjälp av jute eller hampa fibrer av gamla rep, finns det också vit drev. White drev skapas med hjälp av hampfibrer som inte har vävt in linor och är impregnerade med trätjära som användes i många fall att göra drev resistent mot vatten och element.

Användningen, var drev oerhört hjälpsamma runt varvet. Ämnet fungerade som ett ideal förpackningsmaterial som kan användas som ett medel för fogtätning eller försegling de små utrymmena mellan lederna av fartyg helt i trä. Som skepp som främst var av metall blev vanligare, var drev fortfarande används som ett sätt att ge fogtätning och stabilitet till trädäck bordläggning som ofta användes för att utrusta metall av fartyget.

Med tiden fann drev också användas i olika projekt på land också. Innan tillkomsten av plast, var drev ofta används för att tillhandahålla fogtätning och tätning runt lederna på stuprör och andra former av rörsystem i hemmet. Med en relativt låg kostnad, var det möjligt att använda drev för lappning stuprör över tiden och därför fördröjer behovet av att ersätta hela längden av röret. Detta brukar ske genom förpackning gemensamt med drev, sedan tillämpa en liten mängd bly i området. Det ansvariga skulle få den drev svälla och skapa en effektiv tätning längs leden.

Även om användningen av drev är sällsynt i dag, är materialet fortfarande används av den skeppsbyggare som försöker skapa ett fartyg som är en kopia av segelfartyg för några år sedan. Tjänar dock drev normalt mer av en dekorativ använder i dag snarare än ett praktiskt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.