Vad är Cut Glass?

Cut glas är glas som har mönstrat och facetterad med användning av slipskivor och diverse andra skärande verktyg. Ett klassiskt exempel skära glas är Waterford Crystal, som har producerats på Irland sedan 1700-talet. Många vackra exempel på antika skära glas finns i museer, antikaffärer och privata samlingar, och flera stora glas företagen fortsätter att skära glas i dag. Cut glas används ofta som en del av en formell porslin samling, och det är också ett vanligt val för bröllop eller dop gåvor.

Människor har tillverkat glas i tusentals år, men det var romarna som först började tillverka skära glas med hjälp av sten hjul under det första århundradet e. Kr. De tekniker som används för att skära glas är nära besläktade med de metoder för facett och polera ädelstenar. När glaset skärs bra, gnistrar det och fångar ljuset precis som en pärla, studsande ljuset genom en rad aspekter att skapa en rik regnbågseffekt. Klipp glas blev så oerhört populärt i Europa och Nordamerika under 18. Århundradet.

För att skära glas, en bit glas blåses in en önskad form, t. ex. en bägare eller skål. Vanligtvis är glaset mycket kraftig, så att gott om utrymme för styckning djupa aspekter. Glaset kan vara klart eller färgat, beroende på personliga estetiska av hantverkare. När glas har skapats, ett mönster är ungefär markeras, och sedan hantverkaren använder olika grader av slipskivor och skärande verktyg för att klippa ut mönstret ut. Förutom att vara mångfacetterad, skära glas kan också märkas med dekorativa kanter eller hål.

Eftersom glaset är styckat successivt finare hjul som används så att glaset är polerat. När arb är klar, alla kanter vara släta och hörn får rundas av för att förhindra nedskärningar. Den dekorerade glas kan vara mönstrad med en rad olika former och aspekter. Grundläggande geometriska teman är vanliga, men skära glas kan också vara prydda med blommor eller djur. Vanligtvis känner en bit skära glas mycket tung för sin storlek, på grund av den använda tjockt glas.

Många varuhus har en del av skära glas, för människor som vill köpa nya delar eller uppsättningar. Antik butiker säljer även ett urval av artiklar skära glas, och folk kan även köpa denna typ av glas direkt från tillverkaren. Det är också möjligt att beställa skräddarsydd skära glas bitar, även anpassade glas kan bli dyrt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.