Vad är Conduit?

en kanal är helt enkelt ett rör genom vilket det kan passera. Inom tillverkningsindustrin och industrin, är den term som oftast används för att hänvisa till kanaler som används i ledningar. Denna typ av ledning används för att skydda, isolering, och isolera ledningar såsom kablar, elkablar, och så vidare. Det finns ett antal olika typer finns tillgängliga, och i vissa inställningar kan byggnormerna kräver användning av en viss stil av kanal för hälso-och säkerhetsskäl.

Ursprunget till ledning användning ligga under de första dagarna av elektrifiering. Eftersom människor sorteras elektrifiering av sina hem, elektriker som ofta används de ledningar som hade använts för att transportera gas för att köra elektriska ledningar på ett sätt som skulle vara diskreta och händig, förlitar sig på befintliga system för att köra ett nätverk av ledningar, snarare än att skära hål för att inrätta ett nytt system. Med tiden insåg elektriker som förutom att vara bekväma, de rör som faktiskt sålde flera viktiga funktioner, och rör började installeras med nya elektriska system.

En fördel med att köra tråd genom en kanal är att det är skyddad från väder och vind. När ledningar går utanför, genom ett parkeringsgarage, genom ett labb, eller i andra områden där det kan utsättas för vatten, kemiska ångor och så vidare, köra det inuti kanal kan skydda kabeln från nedbrytning. Detta innebär att det inte behöver bytas ut så ofta som synliga ledningar, och det kommer att minska risken för elektriska kortslutningar som kan leda till bränder. Felfunktioner i utrustningen, och andra problem

Med skydd på kabel och elledningar isolerar också den från effekter. Om kablarna ligger i en hög trafik område, nära en hiss, eller så vidare, kan det skyddas med kanal så att ledningen kommer att drabbas av några konsekvenser eller stress. Detta kan också vara viktigt när ledningar är i ett område som utsätts för påfrestningar.

Såväl styva och flexibla modeller är tillgängliga. Styva rör kan erbjuda bättre skydd, men det är svårare att arbeta med, för det måste antingen vara böjda eller sammankopplade den har väckts genom en struktur. Flexibel versioner är enkla att installera, men kan ge ett sämre skydd på den medföljande ledningar, även om de ger i stället för klippning eller böjs när de utsätts för stress, vilket kan vara användbart. Metalliska och icke-metalliskt alternativ finns på många järnaffärer och butiker som vänder sig till elektriker. Det är en bra idé att läsa byggnadsordningen noggrant för att kontrollera eventuella begränsningar och krav innan man börjar på en kabeldragning projekt, för att bekräfta att rätt material används.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.