Vad är vitt guld?

Skapad av kamning guld med minst en annan vit metall är vitt guld en legering som anses vara både attraktiva och hållbara. Den av vitt guld gör ämnet idealisk för ett antal användningsområden, särskilt för att skapa smycken för både män och kvinnor. Här är lite bakgrund om inrättandet av olika kvaliteter av vitt guld, samt ett par exempel på hur vita guldet används.

Precis som med guld eller silver, är Karats medel för exakt mätning eller klassificera en viss guldlegering som kommer att säljas som vitt guld. Fastställandet av antalet Karats har mycket att göra med vilken typ av vit metall som används i blandningen. Till exempel vitt guld som innehåller uppmätta mängder av silver eller palladium kommer att klassificera med en större mängd karat. Närvaron i nickel bidrar till att ge vitt guld hållbarhet men kan också leda till en något lägre beteckning Karats.

Kanske den mest populära ansökan om vitt guld är vid användning av smycken objekt. Vitt guld smycken innefattar sådana delar som örhängen, halsband, ankel armband och ringar. På senare tid har vitguld även använts för näsa och mage ringar knappen, liksom i skapandet av andra intressanta stift som ibland används som utsmyckning med kinden eller pannan piercing.

Den exakta egenskaper vitguld kommer att variera beroende på metaller som ingår i mixen. Vitt guld som består av ett guld och palladium blandning tenderar att vara något mer formbara, vilket är perfekt för att skapa inställningar för stenar. Förekomsten av nickel i vitguld tillägger styrka som är önskvärd för att skapa ringar och andra smycken som förväntas bära graciöst över långa tidsperioder. I stort sett samtliga fall objekt som skapas med vitguld är oftast behandlas med ett skikt av rodium, som fungerar som ett tätningsmedel på vitt guld. Den rodium hjälper också till att skydda målgång i vitt guld från repor och andra former av slitage.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.