Vad är trädfällning?

trädfällning är ett skogsbruk sikt. Den hänvisar till processen att skära ner ett träd. Detta görs ofta för att verka lättare än den egentligen är. Trädfällning kan vara ett mycket farligt arbete, som kan leda till allvarliga personskador eller dödsfall. Många människor inser detta och väljer att lämna detta arbete till proffs.

trädfällning vanligen utförs med en motorsåg. Denna maskin är kapförmåga är möjligt genom en roterande kedja. Användningen av en sådan maskin är en av anledningarna till att fälla ett träd kan vara en så farlig uppgift.

Styckning ett träd kan ta en hel del arbete och planering. Först måste en person vara beredd. Han borde börja med att utveckla en plan för hur ett träd kommer att falla. Ett träd bör klippas så när det faller den inte kommer i kontakt med något annat, även andra träd. Att utveckla en bra plan, kan det vara nödvändigt att överväga ett antal faktorer, såsom till markens lutning, andelen av trädet och trädets höjd.

Det finns olika tekniker som kan användas för trädfällning. Alla träd som kanske inte kan skäras i samma riktning. Olika typer av skårorna kan behöva användas. Bestämma hur ett träd ska klippas kan vara en fråga om yrkeserfarenhet.

trädfällning kan även göras farliga av situationer som uppstår när trädet faller. Sådana risker inkluderar boende. Ibland ett träd inte har en tydlig väg till marken. Istället kan falla och fastna i ett annat träd eller på en struktur. Detta skapar en risk som inte bör ignoreras.

Ett träd ofta faller med stor kraft. Detta kan innebära okontrollerade rörelser av olika typer av skräp. Till exempel kan lemmar bryta och flyger genom luften om de kommer i kontakt med andra saker som trädet faller. Detta kan sätta loggern eller de i det omgivande området i riskzonen.

Av dessa skäl och på grund av risken för andra risker bör extrem uppmärksamhet skall betalas av alla som är i närheten av trädfällning. Det är också viktigt att rätt skyddsutrustning bäras av alla som är i närheten. Det finns många enheter som har konstruerats särskilt för dem inom skogsindustrin, såsom skyddande käkar och stål-tå stövlar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.