Vad är tomtebloss?

tomtebloss är handhållna fyrverkerier, vanligast i USA den fjärde juli. I vissa stater kan de bara tillgängliga ett par veckor innan den fjärde. I andra stater och städer, den traditionella tomtebloss, som de flesta vuxna känner till, är inte längre säljs eller används. Tomtebloss är mycket vacker, men tyvärr är den största orsaken till bränna skador i samband med personlig fyrverkerier.

Standard tomtebloss har en lång smal stav, omkring 12 inches (30,48 cm) lång. Ena sidan av stången som är tänkt att hållas, medan den andra sidan är doppad i vissa metalliska bränslen som kan avge en färg, oftast en färg bara. Vanliga metaller som brinner innehålla väl järn och aluminium, vilka kemikalier som kaliumnitrat, Kaliumklorat kan kol eller svavel läggas till. För att få vissa färger, barium, koppar och strontium och läggs producera grön, blå /gröna och röda gnistor respektive.

ett tomtebloss: s tips är tänd med en tändsticka, tändare, eller annan enhet. Som det antänds, gnistor färgade flyga ut från tomtebloss, gradvis arbeta sig ner till slutet av det belagda området. Metallerna bränna vid mycket höga temperaturer, upp till 3000 F (1649 C), som står för deras höga frekvensen i skada. Särskilt som tomtebloss ofta ges till små barn, de är något av en katastrof som väntar på att inträffa. Små barn och även äldre bör noggrant övervakas så att de har ett tomtebloss bort från sig själva. Långärmade skjortor och nära-toed skor också kan hjälpa till att hålla gnistor från landar på huden. En hink vatten och tillgång till en vattentäkt är en viktig säkerhetsfunktion när du använder tomtebloss eller andra personliga fyrverkerier.

En något säkrare typ av tomtebloss kallas ofta Morning glory. Till skillnad från den vanliga tomtebloss, har det oftast ett träskaft. Även de gnistor av dessa tomtebloss tenderar att skicka gnistor framåt från toppen av ett tomtebloss endast, i stället för att skicka gnistor fotograferar i en diffus cirkulära mönster från slutet av spetsen. Många är besvikna med tomtebloss Morning glory eftersom de inte betraktas som vacker och mindre dramatisk.

Vissa länder traditionellt plats tomtebloss på toppen av tårtor i stället för att tända ljus. Brittiska barn ofta ges tomtebloss använda på Guy Fawkes Day, och barn i Australien får hålla dem på Australien dag. Tomtebloss är ofta tänkt utmärkt för barn, inte för säkerhetsfrågor, men eftersom de tenderar att vara mycket billigt. En låda 8-10 tomtebloss kostar oftast mindre än ett par dollar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.