Vad är spegelglas?

tavla glas är en typ av glas som är gjuten i ett fast plattan, vanligtvis genom en rulle process. Den resulterande glas är mycket platt och utan snedvridning. Denna typ av glas används ofta för att göra fönstren, och det är också därav för tillverkning av speglar, tabeller och andra objekt som kräver extremt planglas. Det finns en mängd olika vikter av spegelglas, allt från otroligt tjockt och mycket slitstarkt spegelglas till mer känsliga sorter.

För att göra spegelglas, är flytande glas sprids ut på ett metall bord medan det fortfarande extremt varma och sedan rullar skickas över bordet för att smidigt och polera glas som det kyls, skapa den önskade enhetlig glasskiva. Beroende på exakta uppgifter om tillverkningsmetoden, kan glaset behöver poleras igen när den har svalnat. Spegelglas är också produceras genom en rörlig process, med hjälp av ett bad av smält tenn flyta flytande glas som det kyls och ställer.

En av de största nackdelarna med spegelglas är att det kan vara mycket sköra. Av detta skäl är säkerhet eller utbrytning glas används ofta i situationer där glas kan brytas, eftersom människor på allvar skulle kunna skadas av skärvor av spegelglas. Spegelglas kan också dyra att ersätta, eftersom alla som har brutit en bild fönster är förmodligen redan känner till. Glas i allmänhet tenderar att bli dyrt, eftersom tillverkningen kan bli ganska komplicerat om glaset ska vara av hög kvalitet.

Många glassektorn företag erbjuder spegelglas i deras produktsortiment. Det kan vanligtvis köpas via företag som specialiserat sig på glas, eller genom stora järnhandeln. Många butiker håller ett fast belopp i spegelglas i särskilda storlekar för hand, för ovanliga storlekar, kan konsumenterna antingen minska en befintlig glasskiva eller anpassade för önskad storlek. Glas skärning är vanligtvis bäst uppnås genom en professionell, särskilt med tjockare kvaliteter av planglas.

Vid köp av spegelglas, bör tjockleken på glaset övervägas. Om glaset används i en struktur kan du kontrollera om rådande byggnormer, att se till att du köper glas en acceptabel tjocklek. Om glaset är en annan typ av projekt, anser att tjockare glas, desto mer väger, men det är också mer hållbara. Du kanske vill ta upp ett par prov bitar så att du kan hitta den perfekta tjockleken för ditt projekt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.