Vad är skumtejp?

skumtejp är en av många sorter av specialitet band som används i olika tillämpningar, bland annat heminredning och hälsovård. Bandet är tillverkat av ett material som polyeten eller en närstående material som är klibbig på en eller båda sidor. Skumtejp är särskilt användbart i situationer som förslutning och weatherstripping.

En av de vanligaste användningsområdena för skumtejp är att använda det som packningar tejp. Denna typ av band kommer att försegla ett område mellan två delar, såsom en dörr och karm, för att förhindra flykt av gas eller vätskor. Även skumtejp inte kan vara helt tät eller vattentät, kan det ge tillräckligt skydd där undan av dessa ämnen är sannolikt på acceptabla nivåer.

Medicin skum tejp användas för omständigheter där standard tejp och bandage helt enkelt skulle inte ge den typ av skydd som behövs. Denna typ av band brukar elastisk, med förmågan att tänja i alla riktningar. Detta kan bidra till att öka komfort för patienten. Bandet brukar också vattentät och behandlad för att vara allergivänliga.

De flesta människor kan känna skumtejp på grund av dess användning som ett weatherstripping material. Det kan ofta placeras längs fönster eller dörrar för att ge en mer lufttät tätning som förhindrar invasionen av kall luft under vintermånaderna. Som fönster och dörrar är ofta mycket känsliga för värme förlust, kan skumtejp erbjuda en mycket god investering för dem som upplever högre energiräkningar.

skumtejp vanligtvis kommer i rullar och kan innehålla ett underlag som måste skalade bort före användning. Detta beror på att lim som används med skumtejp är ofta mycket stark och kan skada skummet egenskaper om det skulle komma i kontakt med den andra sidan av bandet. Peeling den skyddande stöd är vanligtvis en enkel process, men bör endast göras omedelbart innan ansökan.

Även om de flesta användningsområden krävs självhäftande på ena sidan bara är två sidor skumtejp också. Detta används ofta när det finns en permanent, eller åtminstone semi-permanent, måste täta utrymmet mellan två områden där sidorna inte förväntas att flyttas. Detta kanske inte är idealisk för många weatherstripping ansökningar enbart på grund av fönster och dörrar ofta måste öppnas under mer tempererat månader.

På grund av djup skumtejp, den vanligen inte kommer i samma typer av längder av många andra band. Skumtejp kommer ofta i standardiserade förpackningar i längder om cirka åtta fot (2,75 meter). Det kanske inte ens tillräckligt för att weatherstrip ett fönster. Det är viktigt att kontrollera längder innan man köper för att du ska köpa tillräcklig för att fullborda den önskade uppgiften.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.