Vad är läder band?

På ytan kan begreppet läder band verkar vara overkill. Vad är fel med vanlig gammal tejp? Men säg inte det till tusentals cykel ryttare som har kommit att förlita sig på läder till inlägga sitt styret.

Lädret tejp på styret är vanligtvis avfasade för att ge ett bättre grepp, speciellt i vått väder, och den kan stå upp till fukt i många år. De flesta läder styre tejp levereras med ett enda gemensamt i varje del, sytt diagonalt. Den erbjuds i en mängd olika färger, och ytan kan präglade.

Läder band är i grunden bara ett mycket tunt läderband som ett lim har tillämpats på ena sidan. Eftersom det är naturligtvis dyrare än vanligt band gjorda av syntetiska material, är dess användning i stort sett begränsade till scenarier där hållbarhet och slitage-särskilt när det finns väderexponeringen-är ett problem.

Flera företag i Indien och Kina är världens främsta leverantörer av läder band tejp används för att binda stora laster. Ibland används i samband med stål har detta band fördelen att vara immun mot rost. Det är också tillräckligt flexibel för att för några styvar lasten den är avsedd att hålla fast vid.

En annan växande användningen av läder band är innehavare tejp regel, som oftast används av människor i byggbranschen som tenderar att arbeta utanför. Läder band är, naturligtvis, inte styv nog att fungera som den faktiska måttband, men den används för att binda större bitar av läder i ett yttre band regel innehavare. Samma teknik kan också tillämpas på läder plånböcker.

Dessutom är läder tejp används på sadlar, och är en nära kusin till läder sladd, där lädret är ännu tunnare. I alla dess användningsområden, läder uppskattad för sin hållbarhet, skönheten och allt det faktum att det är biologiskt nedbrytbart. Och i tillämpningar som också skulle vara lämpliga för traditionella tejp, varar det en mycket längre tid-alltså i teorin att betala för sig själv över tiden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.