Vad är kopparband?

Koppar tejp är tejp tillverkad av remsor av koppar. Detta band kommer i varierande bredder, och det kan vara självhäftande eller nonadhesive. Det finns ett brett användningsområde för koppar tejp, allt från trädgårdsarbete till amatörradio, och detta läkemedel finns tillgänglig från ställen som järnaffärer, trädgårdsarbete butiker och elektronikaffärer. Kostnaden varierar beroende på bredden på tejpen och om det är lim.

I elektronik är koppar tejp värderas eftersom koppar är ledande och mycket tillförlitlig. Koppar tejp användas för skärmande olika elektroniska komponenter, eller för andra elektronik projekt. Band för användning inom elektroniken är ofta av den extra tunn folie tejp typ, vilket gör dem lätta och enkla att hantera, även tjockare band finns också. Elektriker kan hålla en rulle till hands för olika projekt, liksom personer som arbetar med audio-komponenter.

Crafters även använda kopparband. I färgat glas och mosaik arbete kan göra att bandet skall användas för att hålla delar av ett mönster tillsammans och kopparband kan också användas för att skapa dekorativa accenter i olika hantverk projekt. Koppar tejp för listigheten används ofta med lödtenn och en lödkolv, med Crafter lödning ändarna av bandet tillsammans eller böja tejpen och lödning den för att skapa en ram för ett slöjdarbete. Craft butiker säljer ofta flera olika tjocklekar av koppar tejp för olika projekt, tillsammans med andra metal band.

Gardeners kan utnyttja detta band för ett sortiment av trädgårds projekt, med ett av de mer intressanta användningar av koppar band i trädgårdsskötsel är som en form av naturlig skadedjursbekämpning. Sniglar och snäckor har svårigheter att tömma via koppar, eftersom metallen reagerar med trögflytande vätskor som de utsöndrar, så koppar tejp kan användas för att skapa ett mycket effektivt skogssnigel barriär runt en rabatt, träd, eller blomkruka.

Koppar är känd för sin tendens att få en patina med tiden. Även om patinan inte är skadligt, kan det störa ledande egenskaper av koppar. Av denna anledning är några koppar band belagda med substanser som är avsedda att förhindra uppkomsten av en patina, och de kan vara förpackade i lufttätt eller oljad förpackningar så att bandet inte patina medan den lagras. Folk som bryr sig om patina kan gnugga bort det med en mjuk trasa och en produkt avsedd för rengöring koppar, även om patinan kommer så småningom dyka upp igen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.