Vad är järnsvamp?

ibland som direkt reducerade järn, är järnsvamp en produkt som framställs med järnmalm. Den järnmalm är ofta i form av pellets eller klumpar, och utsätts för en minskning process som skapas med hjälp av en minskning av gasen som avger från kol eller en naturgas källa. Järnsvamp kan tillverkas i flera olika typer av ugnar, inklusive koks eller kol ugnar, masugnar och grundläggande ugnar syre.

Det finns flera fördelar som förknippas med järnsvamp som gör det möjligt att konkurrera effektivt med andra typer av smält järn. En har att göra med sammansättningen av själva slutprodukten. Till exempel är denna typ av järn anses rikare än tackjärn, en annan typ av järn vanligen framställs i masugnar. Direkt reducerade järn har en något högre järnhalt, vilket gör det ofta bättre lämpade för användning i elektriska ugnar.

Dessutom gaser som släpps ut under produktionen av järnsvamp kan skördas och användas i olika andra program. Denna biprodukt av järn-processen bidrar till att kompensera kostnaden för att producera järn, samt stöd i att hålla andra processer som kräver gasen för korrekt produktion. Järnsvamp kan också användas för att producera ett pulver malm som fungerar mycket bra när det blandas med andra metaller i tillverkningen av olika typer av järn-baserade produkter.

En av de vanligaste användningsområdena för järnsvamp är skapandet av smidesjärn. Järn av detta slag är till stor hjälp vid skapandet av prydnadsföremål för användning runt huset, t. ex. dekorativa galler för skärm dörrar, inbrottstjuv barer för fönster, och även för olika typer av bonader. Järnsvamp är också ofta används för tillverkning av komponenter som används för att skapa hållbar gräsmatta och trädgårdsmöbler. När behandlas på korrekt sätt, smidesjärn möbler kan lätt motstå försämring av vädret, och sista för ett antal år.

Under de senaste åren, förbättringar av produktionen av järnsvamp har gjort det möjligt att minska järn utan att nödvändigtvis behöva smälta malmen. Eftersom järn kan göras till pellets och till och med till pulver, är det ett ekonomiskt och lämpligt substitut för metallskrot ibland används av ståltillverkare. Den tid och de resurser som krävs för att tillverka järnsvamp är minimal, så det är möjligt att tillverka stora mängder snabbt, ett faktum som bara bidrar till att fördelarna med denna typ av järn produkt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.