Vad är förgyllning?

Gold plattor är processen att lägga ett tunt lager av guld till en annan metall för att ge den metall ett guld utseende. I de flesta fall är ett lager av guld mycket tunn, bara tillräckligt för att täcka alla exponerade ytor på andra metall. Det är vanligt i dekorationer och smycken plätering.

Fördelen med förgyllning för smycken är att det ger utseendet av guld, men har inte kostnaderna för guld. I smycken applikationer är en förgyllning som oftast tillämpas på silver. Således omfattar smycken faktiskt två ädla metaller, snarare än bara en.

Även om många ofta kan associera förgyllning med smycken, är det inte den enda ansökan om praktiken. Förgyllning är också vanliga i samband med elektroniska ansökningar. Detta görs för att möjliggöra en bättre ledningsförmåga och göra saker som är resistenta mot nötning och slitage, tillsammans med andra förmåner.

Gold plating kan göras på flera olika sätt, inklusive galvanisering. Detta görs genom att sätta objekt som pläterade, katoden, i en lösning, vanligen vatten. Den är ansluten till den negativa sidan av en avgift, till exempel ett batteri. Sedan har givaren för bordläggning anoden, är också placerad i lösningen är ansluten till den positiva sidan av avgiften. Jonisering inträffar och anoden långsamt upplöses, med positivt laddade joner i metall går till den negativt laddade produkten.

Men förgyllning, i likhet med de flesta typer av metall efterbehandling, kan göras på ett antal andra sätt. Guldet metall kan avbrytas i en lösning som sedan borstas på objektet är klädd. Målet är att maximera effekt, men för att minimera mängden guld som behövs för att göra jobbet. Detta är en mycket låg teknisk lösning som kan användas av de som gör småjobb privat.

Eftersom att guld är en så mjuk metall och lager över smycken produkter är så tunn, Troligtvis kommer en tid då förgyllning sliten i fläckar. Smycken, särskilt de delar bärs dagligen, tenderar att ta en betydande mängd missbruk. Med sådana poster en smycken reparationsverkstad är det bästa sättet att återställa dem till deras ursprungliga glans. Denna typ av reparationer är oftast mycket billigt och kan även ingå i vissa tjänster politik.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.